Vaikka Maurizio Sarri johdattikin Juventuksen viime kaudella Serie A:n mestariksi, sai hän yllättäen elokuussa kenkää. Potkut tulivat Juventuksen pudottua Mestarien liigan puolivälierissä Lyonia vastaan.

Nyt Sarrin kerrotaan aloittaneen neuvottelut Juventuksen kanssa yhä voimassa olevan sopimuksensa purkamisesta. 61-vuotiaan Sarrin sopimus torinolaisseuran kanssa oli kolmivuotinen, mutta hän sai lähteä vain vuoden jälkeen.

Sarrin vanha ystävä Aureli Virgili kertoi Tuttosportille toivovansa, että Sarri olisi taas valmennustöissä ennen joulua. Virgili toivoo Sarrista Fiorentinan uutta valmentajaa.

– Vaikka minä kunnioitan kaikkien Fiorentina-fanien tavoin syvästi Beppe Iachinia, on minulla unelma: Maurizio Firenzessä. Olisi parsta nähdä hänet voittamassa Fiorentinan kanssa, Virgili totesi.

Sarri on valmentanut Serie A:ssa Juventuksen lisäksi Empolia ja Napolia. Virgili uskoo myös Napoliin paluun olevan teoriassa mahdollinen, vaikka Sarri lähtikin seurasta Chelseaan kesällä 2018.

– Maurizio on ammattilainen ja hän sekä Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis kunnioittavat edelleen toisiaan.

– Minä luulen ja toivon, että Sarri palaa valmentamaan ennen joulua. Hän ei riidellyt Juventuksen kanssa, vaikka niin väitettiin. Sen osoittaa myös tosiasia, että hän keskustelee seuran kanssa sopimuksensa purkamisesta.

– He etsivät molempia osapuolia tyydyttävää sopimusta, joka vapauttaa Maurizion taas valmentamaan ja säästää Juventuksen rahoja, Virgili kertoi.

[readmore from=Sarri-Maurizio]

La Gazzetta dello Sportin mukaan Sarrista ovat kiinnostuneita ennen kaikkea Fiorentina ja AS Roma. Valmentajan palkkaaminen ei kuitenkaan toteudu helposti. Sarri saa Juventukselta 5,5 miljoonan euron vuosipalkkaa, joten miehen palkkavaatimus olisi tuskin jatkossakaan kovin kevyt. Koronakriisi on koetellut molempien seurojen taloutta.

Sarri on myös todennut muutama vuosi sitten, ettei hän haluaisi tulla toisen valmentajan korvaajaksi kesken kauden enää ikinä. Tässä tapauksessa hänen pitäisi siis syödä sanansa.

Lähde: Football-Italia