Palloliitto päivitti koronaohjeistustaan – pelaajille, tuomareille ja otteluhenkilökunnalle maskisuositus

© Kuva: Getty Images

Palloliitto on julkaissut torstaina kotisivuillaan päivitetyn version koronaohjeistuksestaan. Ohjeistus on suunnattu etenkin pääsarjaseuroille, mutta sitä suositellaan noudatettaviksi kaikissa jalkapallon ottelutapahtumissa ja harrastustoiminnassa soveltuvin osin. Ohjeistukseen voi tutustua täällä.

Keskeisin muutos ohjeistuksessa on, että joukkueiden jäseniä suositellaan käyttämään kasvomaskia ottelumatkoilla riippumatta siitä, millä kulkuneuvolla matkustetaan. Maskisuositus pätee myös julkisiin tiloihin, kuten huoltoasemille ja ravintoloihin pysähdyttäessä.

Pelaajia suositellaan välttämään julkisen liikenteen käyttöä. Mikäli joukkue matkustaa julkisella liikenteellä, on maskisuositus tyyppiä ”ehdoton”.

Alueilla, joissa koronatilanne on kiihtymisvaiheessa, suositaan maskin käyttöä myös pukuhuonetiloissa, mikäli siellä ei pystytä takaamaan riittäviä turvavälejä. Sama kasvomaskisuositus koskee myös erotuomareita.

Ottelutapahtuman työntekijöiden (lipunmyynti, myyntipisteet, turvapalvelut), vapaaehtoisten, erotuomaritarkkailijoiden ja delegaattien suositetaan käyttävän kasvomaskia koko ottelutapahtuman ajan.

Palloliiton tiedotteessa muistutetaan, ettei THL:n kasvomaskisuositus koske alle 15-vuotiaita. Nuorempien ikäluokkien kohdalta suositellaan vahvasti, ettei pukukoppeja käytettäisi.

Kasvomaskien käyttö on hiljalleen yleistynyt myös suomalaisissa jalkapallokatsomoissa. Monissa muissa maissa maskin käyttö katsomoissa onkin pakollista. Tänään alkavassa jääkiekon Liigassa JYP on tiettävästi ensimmäinen joukkue, joka velvoittaa katsojansa maskin käyttöön. JYP avaa kiekkokautensa perjantaina kotipelillä HIFK:ta vastaan ja jakaa kaikille katsojille kasvomaskit.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.