Peräti kolme muutosta! – Tässä on Huuhkajien avauskokoonpano Irlantia vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen ja Irlannin välinen Nations Leaguen ottelu käynnistyy kello 19. Molempien joukkueiden avauskokoonpanot ovat nyt julkaistu. Markku Kanerva nimesi Suomen avaukseen hyökkäykseen viimeksi Irlannin kaataneen Fredrik Jensenin.

Suomen avauksessa nähdään kolme muutosta. Bulgaria-ottelun avauksesta muuttuu kolme pelaajaa. Kovalla rasituksella ollut oikea laitapuolustaja Jukka Raitala aloittaa vaihdosta ja hänen tilallaan nähdään Albin Granlund. Lisäksi Joel Pohjanpalo aloittaa penkiltä, ja hänen tilallaan nähdään kovassa vireessä oleva Jensen.

Avaukseen nousee myös Pyry Soiri, joka nähdään Ilmari Niskasen tilalla.

Huuhkajat lähtee avauskokoonpanon nimien perusteella 4-4-2-ryhmityksellä, joka saattaa kääntyä hyökätessä myös 4-4-1-1-muotoon. Jensen on usein pelannut kärjen alapuolella.

Suomen avaus

Fredrik Jensen – Teemu Pukki
Robert Taylor – Glen Kamara – Tim Sparv (C) – Pyry Soiri
Jere Uronen – Paulus Arajuuri – Joona Toivio – Albin Granlund
Lukas Hradecky

Dublinissa Huuhkajat lähti otteluun 5-3-2-ryhmityksellä, ja se tuotti toivotun tuloksen. Sen sijaan viime ottelussa Bulgariaa vastaan ryhmitys oli hyökkäävämpi 4-4-2.

Irlannin avaus

Irlannin avaukseen odoteltiin Teemu Pukin seurakaveria Adam Idahia kärkeen, mutta kärjessä avaa Sean Maguire, joka pelaa Prestonissa Mestaruussarjaa. Maguire on tehnyt tällä kaudella yhden maalin Mestaruussarjassa.

Irlannin peliryhmitys on odotetusti 4-3-3. Kovia pelimiehiä Irlannilla riittää. Valioliigassa avauksen pelaajista pelaavat maalivahti Darren Randolph (West Ham), vasen laitapuolustaja Enda Stevens (Sheffield Utd), toppari Dara O’Shea (West Bromwich), oikea laitapuolustaja Matt Doherty (Tottenham), keskikenttäpelaajat Jeff Hendrick (Newcastle), Conor Hourihane (Aston Villa), Jayson Molumby (Brighton) sekä hyökkääjät Aaron Connolly (Brighton).

Ottelun tuomaristo tulee Sveitsistä. Erotuomarina on Lionel Tschudi ja avustavina Sladan Josipović, Matthias Sbrissa. Neljäntenä erotuomarina on Lukas Fähndrich.

Lohkotilanne

Suomi on lohkon toisena kuudella pisteellä. Irlanti on kolmantena keräten kolmesta ottelustaan kaksi pistettä. Suomen ja Irlannin aikaisempi kohtaaminen päättyi Dublinissa Huuhkajien 1-0-voittoon. Silloin Suomen voittomaalin teki Fredrik Jensen. Se on myös ainoa kerta, kun Suomi on onnistunut Irlannin voittamaan maaottelussa.

# Joukkue O V T H M P
1 Wales 3 2 1 0 2-0 7
2 Suomi 3 2 0 1 3-1 6
3 Irlanti 3 0 2 1 1-2 2
4 Bulgaria 3 0 1 2 1-4 1

 

Ottelu pelataan Helsingin Olympiastadionilla, johon on odotettavissa noin 8 000 katsojaa koronarajoitusten mukaisesti. Peli käynnistyy kello 19, ja sitä voi katsoa suorana lähetyksenä Viaplaysta ja Viafreestä. Lisäksi tv-kanava Nelonen näyttää ottelun.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen