Upean tuplatorjunnan tehnyt Lukas Hradecky aiheuttamastaan pilkusta: ”Ehkä olin vähän ylimotivoitunut”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pelasi erinomaisen ottelun Bayer Leverkusenin maalilla, kun joukkue sinnitteli pitkään yhden miehen alivoimalla Eurooppa-liigan vierasottelussa Slavia Prahaa vastaan. Palkinto jäi kuitenkin saamatta, kun Peter Olayinka teki 80. minuutilla kulmapotkusta kotijoukkueelle ottelun ainoaksi jääneen maalin (lue raportti ottelusta). Tappio oli Leverkusenille koko kauden ensimmäinen kaikki kilpailut huomioituna.

Hradeckylle merkittiin ottelussa peräti seitsemän torjuntaa, joiden joukossa oli muutama todellinen huippupelastus. Varsinainen tähtihetki tuli 65. minuutilla, kun Hradecky torjui ensin Nicolae Stanciun rangaistuspotkun ja ehti vielä paluupallonkin tielle. Pilkku vihellettiin, kun tuomari näki suomalaisen kaataneen palloa tavoitelleen Slavia-hyökkääjän.

Vertailun vuoksi virkaveli Slavian maalilla, Ondrej Kolar, joutui torjumaan pelissä vain kerran.

Ottelun jälkeen Hradecky harmitteli Bayer Leverkusenin TV-haastattelussa joukkueelle haasteeksi muodostunutta pitkää alivoimaa. Suomalaisen mielestä punainen kortti nousi 22. minuutilla Karim Bellarabille turhan helposti.

– Ottelu alkoi epäonnisesti, enkä ole varma, oliko se ihan punaisen kortin arvoinen. Emme syytä siitä ketään. Siitä huolimatta pelasimme melko kompaktin ottelun, eikä Slavia saanut kovin paljon maalipaikkoja, Hradecky analysoi.

– Onneksi pelastin itse itseni, sillä se (rankkariin johtanut) tilanne ei ollut minulta kovin hyvin pelattu. Lopulta päästimme kuitenkin maalin kulmapotkusta. Ne ovat aina turhia, riippumatta siitä, pelaako yli- vai alivoimalla.

– Elämä jatkuu eikä meillä ole aikaa murehtia tätä liiaksi. Nyt keräämme voimia sunnuntain vieraspeliin Freiburgissa.

Leverkusen-torjuja myöntää Bellarabin ulosajon mutkistaneen joukkueen pelisuunnitelmia melkoisesti.

– Tietysti se vaikutti. Meidän piti ryhmittyä puolustusvoittoisemmin ja pelata totuttua tiiviimmin. Slaviallakin on laatua, eikä se ole huono vastustaja – varsinkaan ylivoimalla pelatessaan.

– Onnistuimme melkein saamaan tasapelin, sillä meillä oli lopussa vielä hyvä maalipaikka. Valitettavasti siitä ei kuitenkaan syntynyt maalia.

Hradecky vastasi haastattelijalle myös siihen, mitä mieltä hän oli rankkariin johtaneesta tilanteesta.

– Yleensä en tule tuolla tavalla maalilta ulos. Ehkä olin siinä vähän ylimotivoitunut ja ajattelin tietysti ehtiväni palloon ensimmäisenä. Tuomari viheltää tietysti aina hyökkääjän edun mukaisesti, koskinpa sitten palloon tai en. Se pistää tietenkin vähän miettimään, maalivahti sanoi hymyillen.

– Se tilanne ei minulta hyvin pelattu, mutta luojan kiitos pystyin pitämään meidät mukana pelissä. Sääli kuitenkin, että he tekivät silti myöhemmin maalin.

Leverkusenin C-lohko on nyt mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä kahden kierroksen jälkeen kaikilla neljällä joukkueella (muut Hapoel Beer-Sheva, Slavia Praha ja Nice) on kolme pistettä. Ensi torstaina Leverkusen kohtaa vieraskentällä Israelissa Hapoelin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.