Ykkösen loppukauden suuntaviivat vedetty – hätätapauksessa turvaudutaan pistekeskiarvoon

© Kuva: Mikko Mäkelä

Palloliiton liittohallitus teki torstaina luonnollisesti runsasta huomiota saaneen päätöksen, ettei Veikkausliigassa pelata loppusarjoja. Samana iltana hallitus käsitteli myös Ykkösen kauden 2020 loppusuoraa ja teki ratkaisuja otteluaikatauluista.

Liittohallitus vahvisti, että Ykkösen viimeinen kierros pelataan nykyisen otteluohjelman mukaisesti huomenna lauantaina 31.10. Täysi kuuden ottelun kierros alkaa kello 16 ja tällöin ratkeaa varmuudella, onko sarjan kolmas putoaja Gnistan vai AC Kajaani. Jos AC Kajaani voittaa vieraissa KTP:n, on Gnistaninkin voitettava kotikentällään KPV säilyäkseen. Jos Kajaani ei voita, se putoaa MYPA:n ja SJK Akatemian tavoin Kakkoseen.

Veikkausliigaan nousija ja nousukarsintoihin pääsevä joukkue eivät kuitenkaan vielä lauantaina varmistu, vaan kärkisijat ratkaistaan lopullisesti vasta ensi viikolla. Tuolloin ohjelmassa on kolme erittäin tärkeää koronatapausten takia siirrettyä rästiottelua. VPS-KTP pelataan keskiviikkona 4.11. kello 18.30 ja ottelut AC Oulu-MP ja Jaro-KTP sunnuntaina 8.11. kello 16 alkaen.

Sarjaa johtaa tässä vaihessa AC Oulu kolmen pisteen erolla ennen KTP:tä ja Jaroa. KTP on kuitenkin pelannut ottelun kaksikkoa vähemmän, ja sillä on ensi viikolla erittäin tärkeä Pohjanmaan minikiertue. Lauantaina Jaro tavoittelee pisteitä Porista MuSa-vierasottelusta ja AC Oulu niin ikään vieraissa EIF:ltä.

Liittohallitus päätti myös, ettei otteluita enää siirretä, mikäli jotain joukkuetta uhkaisi koronakaranteeni. Tässä tapauksessa sarja julistetaan päättyneeksi ennen aikojaan ja sijoitukset lasketaan suhteellisten pisteiden perusteella, eli ns. ”pistekeskiarvon” mukaan. Laskelmaan otetaan kunkin joukkueen siihen saakka pelatut ottelut.

Piikkipaikalla majailevan AC Oulun pistekeskiarvo on 2,2 per ottelu, KTP:n ≈ 2,16 ja Jaron 2,05.

Veikkausliigan viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 4.11., eli neljä päivää aiemmin kuin Ykkösestä karsintoihin tulevan joukkueen viimeinen ottelu. Jos aiemmin Ykkösen joukkueen pitikin päästä karsintoihin hyvin levänneenä, niin nyt asetelma kääntyikin toisinpäin ja pidempi lepo- ja valmistautumisaika onkin Veikkausliigan joukkueella.

Liigakarsintojen pelipäivät ovat vielä toistaiseksi vahvistamatta.

Artikkelia muokattu 30.10.2020 klo 16.36: AC Oululla on kärkikolmikon paras pistekeskiarvo, ei KTP:llä, kuten jutussa alunperin virheellisesti kerrottiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.