FIFA ehdottaa edistyksellisiä muutoksia naisten jalkapalloon – ”Nämä säännöt ovat maalaisjärkeä”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on ensimmäistä kertaa ehdottamassa maailmanlaajuista äitiyssäännöstöä naispelaajille ja -valmentajille, kertoo BBC.

Pelaajilla olisi jatkossa oikeus vähintään 14 viikon äitiysrahaan, jonka suuruuden tulee olla vähintään kaksi kolmasosaa palkasta. Lisäksi seurojen on sopeutettava äitisyvapaalta palaavat pelaajat seuraan ja tarjottava heille asianmukaista ja jatkuvaa lääketieteellistä tukea.

FIFA:n valtuuston on vielä hyväksyttävä ehdotukset joulukuun kokouksessaan. Uusien sääntöjen rikkomisesta voi seurata isoja rangaistuksia.

– Seuroilla ei ole oikeutta purkaa pelaajan sopimusta sillä perusteella, että pelaaja tulee raskaaksi, kommentoi FIFA:n lakipuolen päävirkailija Emilio Garcia Silvero.

– Jos näin tapahtuu, me emme määrää ainoastaan sakkoa, ja korvausta pelaajalle, vaan myös urheilullisen rangaistuksen. Aiomme asettaa siirtopannan näin toimivalle seuralle. Tästä lähtien naispelaajat ovat paremmin suojattuja.

– Meistä nämä säännöt ovat maalaisjärkeä. Joissain maissa nämä oikeudet ovat jo käytössä, mutta yritämme säännellä tämän 211 eri alueelle (maahan). Nämä perusedellytykset ovat pakollisia 1. tammikuuta 2021 lähtien.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.