Huuhkajien tuoreimmat koronatestitulokset selviävät vasta lauantaina – Paulus Arajuuri ei halua pelätä: ”Voimme vain toivoa, että säästymme”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat on matkustanut voitokkaan Ranska-ottelun jälkeen Sofiaan, jossa Suomi kohtaa sunnuntaina Nations Leaguen ottelussa Bulgarian. Matkantekoon tuli huoli, kun Ranskan hyökkääjällä Wissam Ben Yedderilla todettiin koronavirus.

Ben Yedder pelasi keskiviikkona Suomea vastaan vajaan tunnin. Näin ollen ranskalaishyökkääjä on voinut altistaa myös Huuhkajien pelaajat koronavirukselle. Ben Yedderin koronavirustartunta todettiin torstaina.

Suomen joukkueen tuoreimmat testaukset suoritettiin perjantaiaamuna. A-maajoukkueesta saadun tiedon mukaan testitulokset saadaan huomenna, lauantaina. Toivoa sopii, ettei Suomen pelaajistosta löydy tartuntoja. Perjantain testaus oli joukkueelle kolmas käynnissä olevan maajoukkueleirin aikana. Joukkue testataan seuraavaksi maanantaina.

”Ei auta pelätä”

Huuhkajien luottopuolustaja Paulus Arajuuri korosti perjantaina Huuhkajien järjestämässä etätiedotustilaisuudessa sitä, että kaikki mahdollinen on tehty sen eteen, ettei virus leviäisi joukkueeseen.

– Me teemme kaiken niin huolellisesti kuin mahdollista ja noudatamme protokollaa. Me voimme vain tehdä kaiken niin oikein kuin voimme, ja sen jälkeen voimme vain toivoa, että säästymme (virukselta), Arajuuri sanoi.

Yksikin koronavirustartunta on jo tietysti itsessään vakava asia, mutta Huuhkajien pelaajat eivät varsinaisesti kuulu riskiryhmään. Pelillisesti voisi olla todella paha paikka, mikäli joukkueen sisällä koronavirus alkaisi leviämään ennen ratkaisevia Nations League -otteluita.

Arajuuren mukaan jokainen pelaaja on tehnyt valinnan, että on A-maajoukkueen mukana, ja se tuo mukanaan riskinsä.

– Ei auta pelätä. Tämä on oma tietoinen valinta olla täällä. Maajoukkueessa meistä pidetään huolta ja meidän omat säännökset ovat varmaan tarkemmat jopa kuin UEFA:lla. Jos sitä (koronavirusta) pelkää, niin sitten on vaihtoehtona jäädä kotiin. Tärkeää, että pidämme huolta toisistamme, Arajuuri sanoi.

Ranskaa vastaan vaihtopenkillä istunut Jere Uronen on Arajuuren kanssa samoilla linjoilla.

– Korona vain on tässä maailmassa, eikä sille oikein mahda mitään. Pidetään huoli siitä, että me teemme kaiken niin hyvin ja huolellisesti kuin mahdollista.

Uronen luottaa vahvasti siihen, että kaikki voitava on tehty sen eteen, että pelaaminen olisi mahdollisimman turvallista.

– Tiedän, että siellä on aika fiksuja kavereita päättämässä näistä asioista. Minulla on siihen täysi luotto. Luotan kyllä siihen, että päättäjät ovat tehneet kaiken sen eteen, että olisimme mahdollisimman turvassa, Uronen sanoi.

Uronen on kiitollinen siitä, että pelaaminen on ylipäätään mahdollista vallitsevassa tilanteessa.

– Olemme onnekkaita, että voidaan jatkaa pelaamista. Mielummin niin kuin että juoksisi puistossa. Oma vastuu on todella tärkeää tässä. Esimerkiksi oma elämäni jalkapallon ulkopuolella on aikalailla olematonta. Esimerkiksi siellä, missä asun, niin asuu vanhempia ihmisiä myös. Pitää olla kunnioitusta muita kohtaan, koska me tietysti olemme siinä mielessä riskissä, että olemme kentällä kontaktissa enemmän ja matkustelemme.

– Tehdään parhaamme ja otetaan vastuuta, Uronen painotti.

Suomi kohtaa sunnuntaina Bulgarian kello 19. Ottelu näkyy maksullisilta V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Viaplaysta. Lisäksi ottelu näkyy ilmaiseksi lineaarisen television puolella Nelonen-kanavalla sekä suoratoistopalvelu Ruudussa.

LUE MYÖS: 

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.