Huuhkajien 26-vuotias keskikenttäpelaaja Robert Taylor teki tiistaina kauden viidennen maalinsa Norjan Eliteserienissä. Taylor vei joukkueensa SK Brannin 1-0-johtoon ottelun 22. minuutilla. Brann karkasi Rosenborgin vieraana lopulta jopa kolmen maalin etumatkalle, ja vaikka kotijoukkue kirikin lopussa, sai Brann tuloksekseen lopulta erittäin tärkeän 3-2-vierasvoiton.

Voiton turvin Brann kasvatti eron karsijan paikalla olevaan Strømsgodset IF:ään neljään pisteeseen. Sarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta. Sarjajumbo Aalesundin putoaminen on jo lähes varmaa, ja toinen suoran putoajan paikalla oleva Mjøndalen IF on Brannista jo kahdeksan pisteen päässä.

Taylorin maali oli todella komea, sillä hän tykitti pallon maalin ylänurkkaan 25 metristä. Twitteriin lataamassaan maalivideossa Taylor lähetti hauskat terveiset maajoukkuekavereille Tim Sparville ja Petteri Forsellille, jotka hassuttelivat aiemmin Twitterissä Sparvin tehtyä sunnuntaina myös komealla kudilla ensimmäisen maalinsa yli kahteen vuoteen. Myös Forsell teki viime viikolla hienon maalin.

– Analysoin Petteri Forsellin ja Tim Sparvin maaleja ennen pelii, Taylor kirjoitti.

Robert Taylor

@Taylor_T_Robert
Analysoin @PetteriForsell ja @TimSparv maaleja ennen pelii😉

Sparv ei jäänyt sanattomaksi tägäyksen edessä, vaan totesi ”silmät kiinni ja täysillä” -metodin toimivan yllättävän usein.

LUE MYÖS: Tästä ei vapaapotku parane – Petteri Forsell täräytti tajuttoman maalin Puolan liigassa

LUE MYÖS: Tim Sparv tykitti upeasti avausosumansa Kreikassa – Huuhkajien kapteenin pitkä maaliton putki päätökseen

Taylorin entinen seura Tromsø IL varmisti viikonloppuna paluunsa pääsarjaan vain vuoden poissaolon jälkeen. Tromsø tunnettiin viime kaudella Norjan ”suomalaisseurana”, sillä Taylorin lisäksi Simo Valakarin valmentamassa joukkueessa pelasivat valmentajan poika Onni Valakari sekä Juha Pirinen.

Norjan mestaruuden puolestaan varmisti viikonloppuna FK Bodø/Glimt. Mestaruus on 104-vuotiaalle seuralle sen historian ensimmäinen.