Teemu Pukki oli voiton takuumies, kun Norwich haki kolme pistettä Stokesta maalein 3-2. Pukki iski kaksi komeaa osumaa ja Norwichin kannattajat valitsivat Pukin ottelun parhaaksi pelaajaksi ylivoimaisella äänimäärällä.

Pukki osoitti näin ollen ”pärjäävänsä kylmänä iltana Stokessa”. Ensimmäisen osuman Pukki iski upealla tavalla Emiliano Buendían läpisyötöstä. Pukki otti ensimmäisen kosketuksen rinnallaan ja toisella kosketuksella lähti kova volley-potku oikeaan alakulmaan boksin sisältä, vasemmalta reunalta. Katso osuma alempaa (koko pelin kooste artikkelin lopussa).

Pukin toinen maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, ja se oli myös komeaa katsottavaa. Josh Martin pelasi pallon pystyyn Pukille, ja suomalaishyökkääjä ohitti rauhallisesti Stoken maalivahti Josef Bursikin ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
How about this for a volley on your weak foot? 🤯

Twitter täyttyi nopeasti viittauksista kuuluisaan Stoke-sanontaan. Sanonta liittyy alunperin Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messiin. Sanonnan totesi ensimmäisen kerran tv-kommentaattori Andy Gray, joka epäili Messin kyvykkyyttä pelata Valioliigassa.

– Hänellä olisi vaikeuksia kylmänä iltana Britannia Stadiumilla (Stoken kotistadion), Gray totesi Richard Keysille kaudella 2010-11 Evertonin ja Manchester Cityn välisen ottelun studio-osuudessa.

Messi valittiin vuonna 2010 maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, kuten kävi myös vuosina 2009, 2011, 2012, 2015 sekä edellisen kerran, kun Ballon d’Or jaettiin vuonna 2019. Gray ei silti tuolloin ollut vakuuttunut siitä, että Messi pystyisi samanlaiseen dominointiin Valioliigassa. Stoke oli tuolloin tunnettu todella puolustusvoittoisesta pelitavastaan ja siitä, kuinka vaikea paikka Britannia Stadium oli vastustajille.

Lopulta sanonta kääntyi monien suussa muotoon ”pystyisikö hän siihen kylmänä iltana Stokessa?”, vaikka Grayn sanonta oli enemmänkin toteamus. Messi sai myös lopulta kuulla Grayn kommenteista ja vastasi siihen lyhyesti.

– Näiden ihmisten pitäisi ymmärtää, että olen pelannut lapsena Argentiinan Rosariossa kauheissa oloissa 11-vuotiaana. Kentällä oli lasia, koloja ja kaikkea, Messi totesi tuolloin.

Stokea vuodet 2014-17 edustanut Bojan Krkic ehti pelata Messin joukkuetoverina Barcelonassa. Hän totesi, ettei Stoke tuottaisi maailman parhaalle jalkapalloilijalle ongelmia.

– Ymmärrän, etteivät joukkueet pidä pelaamisesta meidän kotikentällämme, etenkään talvisin tuulisessa ja kylmässä säässä, mutta olemme myös vahva joukkue. Tosin, jos Messi tulisi tänne pelaamaan, olisi hän erinomainen myös täällä, nykyisin Montreal Impactissa Jukka Raitalan ja Lassi Lappalaisen joukkuetoverina pelaava Krkic totesi vuonna 2016.

Edellisen kerran, kun Norwich kohtasi Stoken vieraskentällä kaudella 2018-19 Pukki onnistui myös maalinteossa 2-2-tasapelissä. Norwich ja ennen kaikkea Pukki ovat osoittaneet ”pystyvänsä siihen kylmänä iltana Stokessa”.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Turns out we 𝘤𝘢𝘯 do it on a *very* cold Tuesday night in Stoke!

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Sensational from this man tonight! 👏

Muokattu 25.11. klo 10.14: Korjattu Pukin osumien järjestys sekä se, että Pukki onnistui myös kaudella 2018-19 maalinteossa Stokea vastaan vieraissa.