Napolin kaikkien aikojen maalintekijältä hieno kirjoitus Diego Maradonalle: ”Jos nimemme on ikinä asetettu vierekkäin, pyydän anteeksi”

© Kuva: Getty Images

Argentiinalaislegenda Diego Maradonan kuolema on koskettanut ihmisiä ympäri maailman. Suru on erityisen suuri Italian Napolissa, jossa hän oli ja on kuin jumala.

Keskiviikkona 60 vuoden iässä menehtynyt Maradona edusti Napolia vuosina 1984-1991 ja nousi siellä seurahistorian suurimmaksi pelaajaksi ja parhaaksi maalintekijäksi.

Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis on vahvistanut, että seura harkitsee nimeävänsä stadioninsa San Paolo-Diego Armando Maradonaksi. Näin yhdistyisivät pyhätön nykyinen nimi ja Maradona.

Maradona oli Napolin kaikkien aikojen maalintekijä lähes kolmen vuosikymmenen ajan 115 osumallaan, kunnes Marek Hamšík nousi hänen edelleen joulukuussa 2017. Tätä nykyä ennätystä pitää hallussaan belgialaiahyökkääjä Dries Mertens, joka on tehnyt Napolille 128 maalia ja edustaa seuraa yhä.

Mertens julkaisi kunnianosoituksensa Maradonalle sosiaalisessa mediassa ja sanoi, ettei koskaan halua itseään verrattavan häneen.

– Olit ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni, kun siirryin Napoliin. Sinipaidan pukeminen merkitsee jatkossa vielä enemmän. Napoli menetti tänään osan sielustaan. Sinä olit ja tulet aina olemaan inspiraation lähde meille kaikille, kirjoitti Mertens.

– Jos nimemme on ikinä asetettu vierekkäin, pyydän anteeksi. En tule ikinä olemaan tasollasi. Se, mitä sinä teit meidän kaupunkimme hyväksi, tulee jäämään historiaan ikuisiksi ajoiksi. Oli kunnia tavata sinut. Olet ikuisesti idolini.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Dries Mertens (@driesmertens) jakama julkaisu

Myös Napolin kapteeni, 15-vuotiaasta asti seurassa pelannut Lorenzo Insigne välitti Maradonalle tunteikkaat kiitokset somessa.

– Sinusta tuli napolilainen sinä päivänä, kun ensimmäistä kertaa saavuit rakkaaseen kaupunkiimme. Annoit kaikkesi kansallesi, puolustit tämä maata, rakastit sitä. Annoit meille iloa, hymyjä, pokaaleja rakkautta, kirjoitti Insigne Instagramissa.

– Vartuin kuullen perheeni tarinoita sankariteoistasi, katsellen ja kelaillen loputtomia pelejäsi. Olit mahtavin pelaaja historiassamme, olit Meidän Diegomme. Olin onnekas, kun sain tavata sinut ja puhua sinulle. Enkä kiellä, etteivätkö jalkani olisi tärisseet.

– Minulle sinulla oli aina kauniita ja lohduttavia sanoja, joita en voi ikinä unohtaa. Sanon tämän kannattajana, napolilaisena ja jalkapalloilijana: Kiitos kaikesta. Me rakastamme sinua aina.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Lorenzo Insigne (@lorinsigneofficial) jakama julkaisu

Lähde: Football Italia


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.