Zlatan ei syönyt sanojaan ja piti pilkkanaan Serie A:n ennätystä – Milan-faneille kuitenkin myös kunnon säikähdys

© Kuva: Getty Images

Serie A:n kahdeksas ottelukierros päättyi sunnuntaina sarjakärki AC Milanin vierailuun Napolissa. Milanin tappioton alkukausi sai jatkoa, sillä se haki pisteet vieraista maalein 1-3.

Milan joutui otteluun Daniele Boneran väliaikaisvalmennuksessa, sillä joukkueen päävalmentaja Stefano Pioli ja viisi hänen valmennustiiminsä jäsentä olivat koronakaranteenissa. Peli sujui kuitenkin hyvin poikkeustilanteessakin, eikä vähiten ruotsalaisen supertähden Zlatan Ibrahimovicin ansiosta.

Ikinuori 39-vuotias Ibrahimovic aloitti maalinteon 20. minuutilla, kun hän puski näyttävästi maaliin Theo Hernándezin keskityksen Kalidou Koulibalyn estelyistä huolimatta. Zlatan pelasi kauden kuudetta peliään, ja varmisti jo hyvissä ajoin, että oli tehnyt vähintään yhden maalin kaikissa kuudessa ottelussa.

Zlatan vastasi myös ottelun toisesta maalista. Ante Rebic keskitti takatolpalle, ja tällä kertaa ruotsalainen tuikkasi pallon maaliviivan yli polvellaan. Zlatan piti sanansa, sillä hän kertoi jo ennen peliä antamassaan haastattelussa pitävänsä huolen siitä, että väliaikaisvalmentaja Bonera selviää tulikokeestaan:

– Bonera on tehnyt mahtavaa työtä, mutta tilanne on hänelle uusi. Hän kuitenkin tuntee kaikki pelaajat ja on valmistautunut peliin hyvin. Sanon hänelle välillä: ”Älä jännitä, sinulla on Ibra. Minä järjestän kaiken.”

Kuten tulostaulu osoittaa, Zlatan oli sanansa mittainen mies.

Napoli kavensi Dries Mertensin maalilla, mutta Tiemoué Bakayokon punainen kortti 65. minuutilla teki isäntien kiristä vaikean. Enempää maaleja Napoli ei tehnytkään, vaan 21-vuotias norjalainen Jens Petter Hauge teki lisäajalla Milanin voittonumeroiksi 3-1. Hauge siirtyi Milaniin lokakuun alussa ja tuuletti nyt ensimmäistä Serie A -maaliaan.

Zlatanin alkukausi on ollut huima, sillä kuudessa pelaamassaan pelissä hän on tehnyt peräti kymmenen maalia. Ilta antoi kuitenkin Milanin faneille myös suuren huolenaiheen, sillä Ibrahimovic jätti kentän 79. peliminuutilla loukkaantumisen vuoksi. Zlatan jätti juoksunsa kesken takareittään pidellen ja pyysi välittömästi vaihtoa. Tarkemmista tutkimuksista ei ole vielä kerrottu, mutta tilanne viittaa takareisivammaan.

– Meillä ei ole vielä paljon tietoa. Se näyttää lihasvammalta, mutta meidän täytyy odottaa pari päivää, jotta tiedämme vamman vakavuuden, Daniele Bonera kommentoi jääpussia reidellään pitäneen Zlatanin tilannetta Sky Sport Italialle.

– Tämä voitto oli tietysti tärkeä ja osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Kahdeksan kierroksen jälkeen on kuitenkin liian aikaista puhua siitä, mitä toukokuussa voi tapahtua, hän jatkoi mestaruustaisteluun viitaten.

Zlatanin poissaolo olisi Milanille kova isku, sillä joukkueella on edessään yhdeksän pelin otteluruuhka ennen lyhyttä joulutaukoa.

Zlatanin saavutus – kymmenen maalia ensimmäistä kahdeksan kierroksen aikana, ja itse asiassa vain kuudessa pelissä – on ällistyttävä, sillä hän on vanhin kaksinumeroiseen maalimäärään näin varhaisessa vaiheessa kautta yltänyt pelaaja Serie A:ssa. Edellisen ennätyksen haltija Silvio Piola oli kymmenen vuotta Zlatania nuorempi (29), ja teki ennätyksen toisen maailmansodan aikana.

Serie A:n maalipörssi on paraikaa kokeneiden jalkojen hallussa, sillä 39-vuotiaan Zlatanin jälkeen toisena on kahdeksan maalia tehnyt 35-vuotias Cristiano Ronaldo. Myös Juventuksen portugalilaistähdeltä on jäänyt Zlatanin tavoin pelejä väliin, sillä hän on pelannut vain viisi sarjaottelua. Molemmat supermiehet huilasivat otteluitaan koronavirustartunnan vuoksi.

Maalitilaston kolmantena on seitsemän maalia seitsemässä ottelussa tehnyt Inter-hyökkääjä Romelu Lukaku, 27.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.