AC Oulu hankki hyökkäysvoimaa – suomalaistaiturista maksettiin siirtokorvaus

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan ensi kaudeksi noussut AC Oulu on hankkinut laitahyökkääjä Samu Alangon Ykkösessä pelaavasta Vaasan Palloseurasta. Alangolla, 22, ja VPS:lla oli sopimusta jäljellä vielä vuoden verran, joten AC Oulun piti maksaa hänestä siirtokorvaus.

– Pelaajasiirrot ovat luonnollinen osa pelaajapolkua ja osoitus toimivasta juniorityöstä. Tällä kertaa Samulla oli halu päästä siirtymään Ouluun ja lisäksi pääsimme sopimukseen kohtuullisesta siirtokorvauksesta, niin emme nähneet syytä olla hyväksymättä siirtoa, VPS Oy:n puheenjohtaja Timo Harri kommentoi seuran sivuilla.

Alanko ja AC Oulu solmivat kaksivuotisen sopimuksen, joka sisältää lisäksi option kaudesta 2023.

Viime kaudella hän pelasi Ykkösessä 18 ottelua tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen kahdeksan. Veikkausliigassa Alanko on pelannut urallaan 27 ottelua, joissa hän on tehnyt kaikkiaan kaksi maalia ja syöttänyt neljä. Vuosina 2017-2018 hän edusti Itävallassa First Vienna FC:tä ja FK Austria Wieniä ennen kuin palasi kasvattajaseuraansa Vepsuun.

– Samu on juoksuvoimainen ja nopea hyökkääjä. Hän pystyy pelaamaan molempia laitoja sekä tarvittaessa myös keskellä. Hän osaa kuljettaa ja haastaa, sekä kykenee myös maalintekoon ja kuten tilastot kertovat, luomaan paikkoja muille. Olemme erittäin tyytyväisiä pitkästä sopimuksesta, jonka aikana odotusarvot sekä joukkueen että Samun kehityksen suhteen ovat korkealla, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen taustoittaa liiganousijan tiedotteessa.

Myös päävalmentaja Jyrki Ahola on erittäin iloinen Alangon sopimuksesta.

– Samu ajoittaa pystyynjuoksut erinomaisesti ja on vahva pallollisena päästessään kuljettamaan vastustajan linjaa kohti. Monipuolisena pelaajana hän kykenee suorittamaan molemmilla laidoilla. Valmennuksen näkökulmasta Samu on tärkeä hankinta joukkueeseen erikoisosaamisensa ansiosta – lisäksi pitkä sopimus mahdollistaa pitkäjänteisen työn hänen kanssaan.

Alanko saapuu Ouluun isoin odotuksin.

– Olen todella kiitollinen, että seura halusi satsata minuun pitkällä sopimuksella. Seurasin viime kaudella todella paljon AC Oulun pelejä ja tykkäsin tavasta, jolla se pelasi. Koen, että minulla on paljon vahvuuksia, jotka sopivat seuran pelitapaan. Tämä siirto on minun uran kannalta todella tärkeä tässä vaiheessa. Odotan kovasti treenien ja pelien alkamista.

Alangon diilin myötä AC Oululla on tällä hetkellä 15 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️