Barcelona yrittää saada Lionel Messille annetun keltaisen kortin kumotuksi.

Messi, 33, onnistui sunnuntaina maalinteossa, kun Barcelona voitti Osasunan 4-0 La Ligassa. Argentiinalaiskapteeni juhlisti osumaansa riisumalla pelipaitansa ja paljastaen samalla Newell’s Old Boysin paidan, jota komisti numero 10. Tuuletus oli kunnianosoitus hänen maanmiehelleen Diego Maradonalle, joka menehtyi viime viikolla 60-vuotiaana. Newell’s Old Boys on Messin ensimmäinen seura, jota myös Maradona edusti lyhyesti urallaan.

[readmore from=Maradona-Diego]

Erotuomari Antonio Mateu Lahozin oli sääntöjen mukaisesti annettava Messille varoitus pelipaidan riisumisesta, minkä lisäksi Barça sai tuuletuksesta 3 000 euron sakon. Katalonialaisseura toivoo kuitenkin, että rangaistus kumotaan.

Diario Sportin mukaan Barcelona aikoo vedota vuonna 2007 nähtyyn ennakkotapaukseen, jossa varoitus pyyhittiin tilastoista. Tuolloin Sergio Ramos sai keltaisen kortin riisuttuaan paitansa, jonka alla oli viesti hänen entiselle joukkuekaverilleen Antonio Puertalle, joka oli juuri kuollut.

– Me tiedämme, että keltainen kortti tuli säännön takia, sanoi Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman Goalin mukaan.

– Mutta me tiedämme myös, että se oli hänen kunnianosoituksensa Maradonalle, kun hän otti paitansa pois. Päätös ei ole minun käsissäni, mutta minä ottaisin sen [kortin] pois.