Bayern München -legendalta selvä viesti The Best -gaalan alla: ”Jos Lewandowski ei voita, en usko FIFA:an enää ikinä”

© Kuva: Getty Images

Torstai-iltana FIFA jakaa virtuaalisessa palkintogaalassaan The Best -palkintoja vuoden 2020 parhaille pelaajille. Odotetuimpaan palkintoon vuoden parhaana miespelaajana pidetään suursuosikkina puolalaishyökkääjä Robert Lewandowskia. Bayern Münchenin maalitykin haastajia ovat vanhat tutut Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, mutta Bayernin seuralegendan Lothar Matthäusin mielestä kenen tahansa muun kuin Lewandowskin voitto olisi skandaali.

– En arvioi häntä vain hänen maaliensa tähden, vaan myös siitä, miten hän tekee töitä joukkueen eteen ja kuinka hän on kehittynyt viime vuosina. Tällä hetkellä Lewandowski on planeetan kokonaisvaltaisin pelaaja, vuoden 1990 Ballon d’Or -voittaja Matthäus kehui Lewandowskia Bayernin voitettua Wolfsburgin 2-1, kahdella Lewandowskin maalilla.

– Jos Lewandowski ei voita The Bestiä, en usko FIFA:an enää ikinä. Palkinnon on pakko mennä hänelle. Messi ei voittanut mitään, ja Cristiano Ronaldokin vain italianmestaruuden.

Lewandowski voitti vuonna 2020 Bayern Münchenin kanssa Bundesliigan, Saksan Cupin, Mestarien liigan, Saksan Supercupin ja UEFA Supercupin, sekä maalikuninkuuden kolmessa ensinmainitussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun joku pelaaja pystyi moiseen ”triplatuplaan.”

FIFA The Best -gaala alkaa Suomen aikaa kello 20, ja sitä voi seurata FIFA:n kotisivuilta, FIFA:n YouTube-kanavalta ja FIFA:n Facebook-sivuilta. Tilaisuuden juontavat englantilainen urheilutoimittaja Reshmin Chowdhury sekä jalkapallolegenda Ruud Gullit.

Palkintoja jaetaan kaikkiaan 11 kategoriassa. Ne ovat:

The Best FIFA -paras naispelaaja
The Best FIFA -paras miespelaaja
The Best FIFA -paras naisjoukkueen valmentaja
The Best FIFA -paras miesjoukkueen valmentaja
The Best FIFA -paras naismaalivahti
The Best FIFA -paras miesmaalivahti
FIFA FIFPRO Women’s World11
FIFA FIFPRO Men’s World11
FIFA Fair Play -palkinto
FIFA Puskás-palkinto (vuoden hienoin maali)
FIFA fanipalkinto

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.