Bayern-pomo kertoi, millaiset tappiot tyhjistä katsomoista koituu: ”Siitä voi jokainen laskea”

© Kuva: Getty Images

Viimeistä vuottaan Bayern Münchenin toimitusjohtajana aloittava Karl-Heinz Rummenigge antoi haastattelun Italian kansalliselle radiokanavalle RAI:lle, ja kertoi avoimesti koronapandemian bundesliigajättiläiselle aiheuttamista taloudellisista vaurioista. Pitkän päivätyön Bayernissa tehnyt Rummenigge kertoi seuran hävinneen tyhjien katsomoiden takia jo lähes 70 miljoonaa euroa.

– Jokainen ottelu, jonka pelaamme ilman katsojia, maksaa meille noin neljä miljoonaa euroa. Olemme pelanneet jo 17 ottelua tyhjille katsomoille, joten siitä voi jokainen laskea, Rummenigge tuskaili.

Bayern-pomo muistutti myös siitä, että koronapandemia tulee vaikuttamaan seurojen talouteen vielä pitkään. Se tulee näkymään niin pelaajien palkoissa kuin siirtokorvauksissakin.

– Asiat ovat jo muuttumassa. Seurat eivät voi kuluttaa samoin kuin ennen pandemiaa. Olen varma, että myös palkat tulevat putoamaan. Se on normaalia, sillä puhumme hyvin korkeiksi kohonneista summista.

Rummenigge puhui välipäivinä lisäksi myös Bayernin omalle seuralehdelle 51:lle. Siinä hän muistutti Bayernin vakiinnuttaneen paikkansa maailman huipulla, sillä Mestarien liigan voittaja on pelannut upeasti tälläkin kaudella, Robert Lewandowski valittiin maailman parhaaksi pelaajaksi ja Manuel Neuer parhaaksi maalivahdiksi.

– Olemme nyt kaikilla rintamilla maailmanlaajuisesti ykkönen. Haluamme puolustaa tätä asemaa ja vahvistaa sitä, Rummenigge totesi.

Bayern-päällikkö puhui myös seuran omassa lehdessä hankaloituneesta taloustilanteessa. Eniten kärsivät hänen mukaansa suurimmat seurat, sillä niillä on suurimmat ”juoksevat kulut”, eikä huippupelaajien palkkarakenne ole vielä muuttunut. Siksi muun muassa David Alaba on jättämässä seuran 13 Bayernissa viettämänsä vuoden jälkeen.

– Siirtosummat ovat puolittuneet edellisvuosiin nähden. Sellaisia absurdeja summia, joita maksettiin kaksi vuotta sitten, ei nyt nähdä. Minä epäilen, yltävätkö summat ylipäätään vielä joskus sille tasolle.

65-vuotias Rummenigge pelasi Bayern Münchenissä kymmenen kautta vuosina 1974-1984. Hän palasi seuran taustaorganisaatioon vuonna 1991, kun hän sai 11 vuotta kestäneen pestin Bayernin varapuheenjohtajana. Vuonna 2002 alkanut pesti johtokunnan puheenjohtajana päättyy vuoden 2021 päättyessä, kun Rummeniggen työtä jatkaa ex-maalivahti Oliver Kahn.

– Kun teen ensi joulukuussa viimeisen työpäiväni, toivon, että ihmiset sanovat, että olen tehnyt vuosien varrella enemmän asioita oikein kuin väärin, Rummenigge totesi tavoitteekseen.

Lähteet: AS ja Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.