Helsingin IFK:n Veikkausliigan sarjapaikka kaudelle 2021 on Palloliiton tuoreimman päätöksen jälkeen todellisessa vaarassa. Palloliiton hallitus käsitteli maanantai-iltana HIFK Fotboll rf:n hakemuksen.

Palloliiton tiedotteessa asia kerrotaan seuraavasti:

– Hallitus käsitteli myös HIFK Fotboll rf:n hakemusta kilpailutoiminnan hallinnon siirtoa koskevan sopimuksen peruuttamisesta ja hallinnon siirrosta takaisin yhdistykselle. Hallitus katsoi, että sellaista sopimuksessa tarkoitettua lisenssimääräysten rikkomusta, joka mahdollistaisi sopimuksen peruuttamisen, ei asiassa ole näytetty tapahtuneen. Tästä syystä hallitus katsoi, ettei edellytyksiä sopimuksen peruuttamiselle ole.

Käytännössä tilanne on siis tämä. HIFK:n liigalisenssi kuuluu HIFK Fotboll Ab:lle, jonka pääomistaja on kiinalainen Lucas Jin Chang, joka omistaa yhtiöstä 51,9 prosenttia. HIFK Fotboll Ab:n hallituksessa istuu myös Andrei Zolotko, joka johtaa tanskalaisen Vejlen toimintaa. Myös Chang vaikuttaa vahvasti Vejlen taustoissa.

HIFK pyrki siirtämään liigalisenssin HIFK Fotboll rf:lle, jolloin Changille jäisi HIFK Fotboll Ab, mutta liigalisenssi olisi rf:n hallussa. HIFK halusi irrottaa liigaseuransa Changin alaisuudesta, koska Chang ei ollut maksanut sovittuja investointeja seuraan. Näiden pohjalta HIFK Fotboll rf haki Palloliitolta HIFK Fotboll Ab:n sopimuksen peruuttamista ja siirtämistä rf:lle.

Meillä on ollut osapuolten välillä selkeä sijoitussopimus, jossa pääomistaja on sitoutunut investoimaan yhteensä 1,75 miljoonaa euroa. Lakimiehet saavat nyt arvioida sitä, vaaditaanko tämä raha häneltä joka tapauksessa kuitataksemme vanhoja vastuita. Päästäksemme eteenpäin emme enää kuitenkaan voineet odottaa. Meillä on kaksi lisenssihakemusta sisällä. Lisenssikomitea odottaa, että hoidamme tiettyjä velvoitteita, ja kerromme, kumman osapuolen nimissä etenemme. Tämä valinta piti nyt tehdä, jotta turvaamme Veikkausliigalisenssin kaudelle 2021, Christoffer Perret kertoi aiemmin.

[readmore from=hifk]

Palloliitto ei kuitenkaan suostunut tähän, koska se katsoi, ettei lisenssimääräystä ollut rikottu. Käytännössä HIFK Fotboll rf on tällä hetkellä ilman sarjapaikkaa, mutta Changin omistamalla Ab:lla liigalisenssi löytyy.

– Hra Jin jää suureksi omistajaksi HIFK Fotboll Ab -nimiseen osakeyhtiöön, jolla ei tule olemaan sarjapaikkaa eikä pelaajia kaudelle 2021, HIFK kertoi aiemmin tiedotteessaan.

Palloliiton tuoreimman päätöksen mukaisesti tilanne on kääntynyt päälaelleen. HIFK Fotboll rf:llä on pelaajat, mutta sarjapaikka on käytännössä Ab:lla. Vielä on hyvin epäselvää, miten seura aikoo asiaan reagoida. HIFK:n kakkosjoukkue pelaa Kolmosessa, joten mikäli seura ei pääse sopuun Changin kanssa, jatkuvat HIFK:n pelit Kolmosessa. Se avaisi yhden paikan Veikkausliigaan, ja se menisi näillä näkymin karsinnoissa KTP:lle hävinneelle TPS:lle.

LUE MYÖS: