Helsingin IFK on isojen kysymysten äärellä, kertoo Ilta Sanomat. HIFK:n toiminta saattaa muuttua merkittävällä tavalla ensi kaudella.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan HIFK:n pääsarjajoukkuetta pyörittävä yhtiö on lähestynyt osakkeenomistajia sähköpostitse ja tarjonnut kahta täysin vastakkaista vaihtoehtoa toiminnan jatkamiseksi. Keväällä 2019 HIFK:n pääomistajaksi tuli kiinalainen Lucas Jin Chang, joka vaikuttaa vahvasti myös Tanskan pääsarjassa pelaavan Vejle BK:n taustoissa.

HIFK Football AB:n hallituksessa istuu Changin lisäksi Andrei Zolotko, joka johtaa Vejlen toimintaa Changin annettua hänelle oman osuutensa noustuaan HIFK:n pääomistajaksi 51,9 prosentin omistuksellaan. HIFK Football AB:n hallituksessa kolmantena henkilönä on Jan-Erik Eklöf.

IS:n tietojen mukaan sähköpostissa osakkeenomistajille tarjottiin kahta eri vaihtoehtoa. Ensimmäinen tarjottu vaihtoehto oli se, että HIFK tiivistäisi entisestään yhteistyötä Vejlen kanssa. HIFK on tähän asti tehnyt jo paljon pelaajayhteistyötä tanskalaisseuran kanssa. HIFK:ssa pelasi tällä kaudella viisi lainapelaajaa Vejlestä.

Syyskuun alussa nähtiin HIFK:n kannalta hyvin epämiellyttävä siirto, kun Vejle poimi siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen IFK:n tähtipelaaja Luis Henriquen Tanskaan. Henrique pelasi lainalla HIFK:ssa, ja hänen oli alunperin tarkoitus pelata kausi loppuun IFK:ssa. Henrique on siirtonsa jälkeen pelannut kahdessa Tanskan Superliigan ottelussa yhteensä 35 minuuttia.

Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, mitä tiiviimpi yhteistyö Vejlen kanssa käytännössä tarkoittaisi, mutta luultavasti Henriquen kaltaisia siirtoja nähtäisiin jatkossakin. Toisaalta HIFK on myös saanut yhteistyön avulla todella laadukkaita lainapelaajia Veikkausliigaan.

Toinen vaihtoehto oli se, että HIFK:n ja pääomistaja Changin tiet erkaantuisivat. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että IFK:n liigaseuralta lähtisi taloudellinen tuki. Selvää on, että HIFK:n liigajoukkue tarvitsisi pikaisesti uuden rahoittajan, joka turvaisi rahoituksen tuleviksi vuosiksi.

Voit lukea Ilta-Sanomien uutisen aiheesta täältä.

LUE MYÖS: