Jere Uronen pitää silmät auki siirtomarkkinoilla: ”Haluan pelata mahdollisimman kovissa sarjoissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajissa jo 17-vuotiaana debytoinut laitapuolustaja Jere Uronen on pelannut 26 vuoden ikäänsä mennessä jo komeat 46 A-maaottelua. Belgialaista Genkiä Uronen tulee ensi maanantaina edustaneeksi jo tasan viiden vuoden ajan. Hän viihtyy seurassa edelleen hyvin, mutta myöntää olevansa valmis siirtoon isompiin liigoihinkin, jos sopiva tilaisuus aukeaa. Nykyinen sopimus ulottuu kesään 2022.

– Totta kai olen kunnianhimoinen ja tiedän tasoni riittävän myös isommissa ympyröissä. Toistaiseksi ei ole tullut sellaista tarjousta, joka olisi urheilullisesti ja kokonaisvaltaisesti parempi paikka kuin Genk, Uronen toteaa Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Tämä on mielestäni aika aliarvostettu sarja. Taso on kova ja joukkue taistelee kärkisijoista, joten olen nauttinut olla täällä. Myös perhe viihtyy ja pääsen pelaamaan joka viikko.

– Jatkan kovaa työntekoa ja uskon, että se vie minut lopulta sille tasolle, jonka ansaitsen. Haluan pelata mahdollisimman kovissa sarjoissa.

Vuosi on kaiken kaikkiaan ollut Uroselle ja Genkille hyvin erikoinen. Belgian kausi keskeytettiin koronapandemian vuoksi kokonaan jo maaliskuussa, ensimmäisenä sarjana Euroopassa. Koska uusi kausi käynnistyi vasta elokuussa eikä maaotteluitakaan ennen syksyä pelattu, tuli Uroselle peleistä peräti viiden kuukauden tauko.

– Päätettiin vaimon ja lapsen kanssa jäädä Belgiaan. Pakko myöntää, että oli kyllä ihan uskomattoman hienoa aikaa, kun saimme vain olla kolme kuukautta aivan keskenään.

– Ei se tietenkään kivaa ole, kun kausi lopetettiin, mutta otin kyllä siitä kaiken irti. Tässä ammatissa tulee kuitenkin matkusteltua paljon, joten nyt pääsi nauttimaan oikein kunnolla yhteisistä hetkistä kolmistaan.

Genk on nyt Belgian liigassa toisena, joten seuratasolla riittää runsaasti pelattavaa. Toistaiseksi Uronen on voittanut urallaan yhden kansallisen mestaruuden, Genkissä kaudella 2018-2019. Ison huomion ensi vuonna saa luonnollisesti myös vuodella siirretyt EM-kisat.

– Totta kai odotan niitä kisoja kuin kuuta nousevaa ja varmaan koko Suomen kansa myös. Tulee olemaan kyllä kesän kohokohta olla siellä.

– Lähdetään nöyrästi joukkueena tekemään parhaamme ja yritetään saada pisteitä. Voitot ovat mahdollisia, kun vain jatketaan tätä meneillään olevaa projektia, sillä ollaan pelattu niin hyvin, Uronen pohtii.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.