”Kiitos niin paljosta, Jyrä” – Näin jalkapalloväki muisteli pois nukkunutta Jyrki Heliskoskea

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen jalkapalloilu sai vastaanottaa vuoden 2020 päätteeksi suru-uutisen, kun 75-vuotiaan valmentajalegendan Jyrki Heliskosken kerrottiin kuolleen. Twitter täyttyi nopeasti ”Jyrää” muistelevista viesteistä ja kunnianosoituksista. Poimimme tähän niistä joitakuita.

Poikamaajoukkueista Heliskosken hyvin tunteva Ilari Äijälä palasi muistoissaan poikien alle 17-vuotiaiden MM-kotikisojen aikoihin, ja liitti twiittiinsä tunteikkaan sitaatin ”Vintiöiden” kisatunnelmista.

– Vintiöt-ajalta hienoja muistoja, joita muistelee yhä lämmöllä. Osanottoni Jyrän läheisille, Äijälä kirjoitti.

43-vuotias koripallovalmentaja, itävaltalaista Swans Gmundenia valmentava Anton Mirolybov puolestaan muisteli tuttavuutta Mäkelänrinteen urheilukoulusta.

– Ikuinen muisto! Persoona vailla vertaa! Olin hyvin onnekas, kun pääsin tutustumaan Jyrään Mäkelänrinteen vuosina. Meillä oli torstaiaamuisin oma puurohetki, josta ammensin niin paljon, Mirolybov paljasti.

Urheilukuvaaja Juha Tamminen muisteli Heliskoskea, kuten parhaiten saattoi – kuvakollaasin kera.

Huippujalkapallopäällikkönä toimiva Marianne Miettinen on ollut Heliskosken tavoin pitkään Palloliiton palkkalistoilla. Hän muisteli entistä työtoveriaan lämpimin sanoin.

– Kiitos niin paljosta Jyrä. Opetit paljon, kohtelit yhdenvertaisesti, rohkaisit ja kannustit. Lämmin osanotto läheisille, Miettisen viesti kuului.

Entisistä huippupelaajista Heliskosken oppeja muisteli ensimmäisten joukossa Klubi 04:ää ensi kaudella valmentava Mika Väyrynen, yksi Huuhkajien ”Kultaisen sukupolven” pelaajista. Väyrynen kertoi Heliskosken valmentaneen ”tosissaan, mutta aina pilke silmäkulmassa”. Hän liitti mukaan Heliskosken neuvon vuodelta 2000.

– ”Vedä yläkulmia Väykkä. Ne on pahoja veskalle”, Väyrynen lainasi entistä valmentajaansa.

Myös toimittajat, selostajat ja muut tunnetut jalkapalloihmiset avasivat tuntojaan suru-uutisen jälkeen. Näin Heliskosken poismenoon reagoi Kaj Kunnas:

– Vai että Jyrki Heliskoski on nukkunut pois… Hieno, sympaattinen hahmo. Mitä omaa kokemusta on, Jyrki oli kyllä yksi lämpimimmistä ihmisistä. Kiitos kaikesta!

 

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!