Suomalainen jalkapalloilu sai vastaanottaa vuoden 2020 päätteeksi suru-uutisen, kun 75-vuotiaan valmentajalegendan Jyrki Heliskosken kerrottiin kuolleen. Twitter täyttyi nopeasti ”Jyrää” muistelevista viesteistä ja kunnianosoituksista. Poimimme tähän niistä joitakuita.

Poikamaajoukkueista Heliskosken hyvin tunteva Ilari Äijälä palasi muistoissaan poikien alle 17-vuotiaiden MM-kotikisojen aikoihin, ja liitti twiittiinsä tunteikkaan sitaatin ”Vintiöiden” kisatunnelmista.

– Vintiöt-ajalta hienoja muistoja, joita muistelee yhä lämmöllä. Osanottoni Jyrän läheisille, Äijälä kirjoitti.

Ilari Äijälä

@ilariaijala
”En usko, että kukaan meistä kaipaa vaaraa, uhkaa tai pelkoa – se olisi silkkaa pöyhkeyttä. Itse ainakin kaipaan sitä elämää ja ilmapiiriä, joka me saavutettiin.” - Jyrki Heliskoski.
#Vintiöt ajalta hienoja muistoja, joita muistelee yhä lämmöllä. Osanottoni Jyrän läheisille. 💙

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
Jyrki Heliskoski on poissa - Palloliitto kunnioittaa suuren jalkapallopersoonan muistoa ja ottaa osaa "Jyrän" läheisten suruun palloliitto.fi/jalkapallouuti… #Respect

43-vuotias koripallovalmentaja, itävaltalaista Swans Gmundenia valmentava Anton Mirolybov puolestaan muisteli tuttavuutta Mäkelänrinteen urheilukoulusta.

– Ikuinen muisto! Persoona vailla vertaa! Olin hyvin onnekas, kun pääsin tutustumaan Jyrään Mäkelänrinteen vuosina. Meillä oli torstaiaamuisin oma puurohetki, josta ammensin niin paljon, Mirolybov paljasti.

Urheilukuvaaja Juha Tamminen muisteli Heliskoskea, kuten parhaiten saattoi – kuvakollaasin kera.

Juha Tamminen

@TamminenJuha
R.I.P. Jyrki Heliskoski 😢 #JyrkiHeliskoski

Huippujalkapallopäällikkönä toimiva Marianne Miettinen on ollut Heliskosken tavoin pitkään Palloliiton palkkalistoilla. Hän muisteli entistä työtoveriaan lämpimin sanoin.

– Kiitos niin paljosta Jyrä. Opetit paljon, kohtelit yhdenvertaisesti, rohkaisit ja kannustit. Lämmin osanotto läheisille, Miettisen viesti kuului.

Marianne Miettinen

@MarianneMiettin
Kiitos niin paljosta Jyrä ❤️ Opetit paljon,kohtelit yhdenvertaisesti, rohkaisit ja kannustit. Lämmin osanotto läheisille 💕

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajat kunnioittaa suuren suomalaisen jalkapallolegendan muistoa ja ottaa osaa läheisten suruun. #Huuhkajat #Respect
palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Entisistä huippupelaajista Heliskosken oppeja muisteli ensimmäisten joukossa Klubi 04:ää ensi kaudella valmentava Mika Väyrynen, yksi Huuhkajien ”Kultaisen sukupolven” pelaajista. Väyrynen kertoi Heliskosken valmentaneen ”tosissaan, mutta aina pilke silmäkulmassa”. Hän liitti mukaan Heliskosken neuvon vuodelta 2000.

– ”Vedä yläkulmia Väykkä. Ne on pahoja veskalle”, Väyrynen lainasi entistä valmentajaansa.

Mika Väyrynen81

@MikaVayrynen
”Vedä yläkulmia Väykkä. Ne on pahoja veskalle” -Jyrä, Eerikkilä ’00
Tosissaan, mutta aina pilke silmäkulmassa.
Lepää rauhassa Jyrki 😢 #jyrä

Myös toimittajat, selostajat ja muut tunnetut jalkapalloihmiset avasivat tuntojaan suru-uutisen jälkeen. Näin Heliskosken poismenoon reagoi Kaj Kunnas:

– Vai että Jyrki Heliskoski on nukkunut pois… Hieno, sympaattinen hahmo. Mitä omaa kokemusta on, Jyrki oli kyllä yksi lämpimimmistä ihmisistä. Kiitos kaikesta!

Kaj Kunnas

@KajKunnas
Vai että Jyrki Heliskoski on nukkunut pois... Hieno, sympaattinen hahmo. Mitä omaa kokemusta on, Jyrki oli kyllä yksi lämpimimmistä ihmisistä. Kiitos kaikesta! 🙏🇫🇮⚽️🙏🇫🇮⚽️ @Palloliitto @Huuhkajat

Ville Väänänen

@VilleVaan
Legendaarinen suonalaisvalmentaja ja Viherlaakson koulun sekä lukion liikunnanopettaja Jyrki "Jyrä" Heliskoski kuollut. Hauskoja juttujasi ja terävää sanailuasi lämmöllä muistaen: palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
Kovia menetyksiä pitää sisällään tämä futisvuosi, aivan liian kovia.

Lepää rauhassa Jyrä, futismies kiireestä kantapäähän.

#RIPJyrä #Huuhkajat #Jalkapallo

Kaarlo Kankkunen

@KaarloKankkunen
Jyrä❤️ Toit niin paljon 🇫🇮⚽️:lle ja kosketit kaikkia lähelläsi, RIP 🙏 Jyrki Heliskoski on poissa palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Eemeli Reponen

@EemeliR
Jyrä, mahtava persoona ja ihminen 🙏🏼

Boris Wistuba-Marino

@BorisWistubaMar
R.I.P maestro.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
Jyrki Heliskoski on poissa - Palloliitto kunnioittaa suuren jalkapallopersoonan muistoa ja ottaa osaa "Jyrän" läheisten suruun palloliitto.fi/jalkapallouuti… #Respect