Lehti: Edellinen voitto Bundesliigassa lähes vuosi sitten – Saksan suurseura antamassa taas potkut päävalmentajalleen

© Kuva: Getty Images

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan Schalke on antanut potkut päävalmentajalleen Manuel Baumille. Tilalle ollaan saksalaislehden mukaan palkkaamassa väliaikaisesti Huub Stevens.

Perinteikäs Schalke on ollut karmaisevassa tuloskunnossa jo pitkään. Viime kaudella Schalke vältti putoamisen Bundesliigasta, vaikka loppukausi oli luvalla sanottuna karmaiseva. Kausi 2020-21 ei ole alkanut yhtään paremmin. Syyskuun lopulla seura antoi David Wagnerille potkut, ja tilalle palkattiin Baum.

Suunta ei ole kuitenkaan Baumin alaisuudessa muuttunut. Schalke ei ole vielä onnistunut voittamaan yhtäkään ottelua Bundesliigassa Baumin johdolla. Yksi voitto tuli sentään Saksan cupissa, kun alasarjaseura Schweinfurt kaatui maalein 4-1. Eipä niitä voittoja kauheasti tullut Wagnerinkaan johdolla, sillä Schalken edellinen voitto Bundesliigassa tuli lähes vuosi sitten, 17. tammikuuta, kun Borussia Mönchengladbach kaatui maalein 2-0.

Schalke on Bundesliigan viimeisenä tällä hetkellä. Joukkue on kerännyt 12 ottelusta vain neljä pistettä. Maaliero on melko karmaiseva 8-35.

Väliaikaisesti joukkueen ottaa haltuun siis Schalkelle tuttu mies Stevens, joka on ollut aiemminkin seuran pelastustalkoissa mukana. Saksalaislähteiden mukaan Stevens on kuitenkin vain väliaikainen valmentaja, joka johtaa joukkuetta vain kahdessa seuraavassa ottelussa, Bundesliigassa Bielefeldiä vastaan ja cupissa Ulmia vastaan. Sen jälkeen seura tekee pidempiaikaisen ratkaisun.

Huhujen mukaan joukkueen päävalmentajaksi nimitetään joulun jälkeen Friedhelm Funkel, joka ei halunnut vielä kommentoida asiaa mitenkään.

Suomalaisnäkökulmasta tilanne on mielenkiintoinen. Schalken alakerrassa tällä kaudella Malick Thiawin vastuu on kasvanut, vaikka viimeiset kaksi ottelua ovatkin menneet vaihtopenkin puolella. Thiaw, 19, on myös herättänyt kiinnostusta muissa joukkueissa. Yksi kiinnostunut seura Sport Bildin mukaan on ollut Valioliigaa johtava Liverpool.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.