Schalken voitoton putki Bundesliigassa venyi sunnuntaina jo 26 ottelun mittaiseksi, kun se taipui kotikentällään Bayer Leverkusenille maalein 0-3. Voittomaaliksi jäi nuoren suomalaispuolustajan Malick Thiawin olkapäällä omaan maaliin tekemä osuma.

Leverkusenin itävaltalaistoppari Aleksandar Dragovic työnsi Thiawia selvästi selästä maaliin johtaneessa kulmapotkutilanteessa, mutta erotuomari Benjamin Cortus ei tuominnut tilanteesta hyökkääjän rikettä edes VAR-tuomari Sven Waschitzkin kanssa keskusteltuaan.

Schalken urheilujohtaja Jochen Schneider piti selvänä sitä, että tilanteessa tapahtui tuomarivirhe, ja VAR-tuomarin olisi pitänyt puuttua asiaan.

– Minusta tilanne ei ollut kiistanalainen. Minulle on kirjoittanut neljä vastuullista muista seuroista todeten, että oli törkeää hyväksyä se maali, Schneider totesi WA:n mukaan.

Nuori suomalaispuolustaja Malick Thiaw ei kuitenkaan syyttänyt maalista sen paremmin Dragovicia kuin Cortustakaan, vaan otti maalin omaan piikkiinsä.

– Sijoituin siinä vähän hölmösti, Thiaw sanoi Skyn haastattelussa.

– Tietysti Dragovic työnsi minua vähän. Siitä voi viheltää rikkeen, mutta ei ole pakko. Minun täytyy sijoittua fiksummin ja oppia siitä.

[readmore from=Thiaw-Malick]

– Seisoin kasvot maalia kohti, ja silloin on vaikeaa puolustaa. Minun pitäisi olla siinä sivuttain, jotta voin puskea pallon poispäin.

Elokuusa peliuransa lopettanut Saksan entinen maajoukkuepuolustaja Dennis Aogo, 33, kehui Thiawin kypsää asennoitumista. Aogo toimii tätä nykyä Skyn TV-asiantuntijana.

– Nostan hattua sille, että 19-vuotias pelaaja osaa olla noin itsekriittinen, Aogo totesi.