Loistavia uutisia! – Ikävästi loukkaantunut Joel Pohjanpalo kertoi aikataulusta paluunsa suhteen: ”Sillä pääsisi hyvin mukaan”

© Kuva: Getty Images

Union Berlinin ja Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo loukkaantui Nations Leaguen pelissä Bulgariaa vastaan lokakuussa. Kuntoutus on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa ja Pohjanpalo saattaa palata pelikentille jo helmikuussa.

Jalkavamma vaati leikkaushoitoa, mutta tauko peleistä on jäämässä melko lyhyeksi. Kaikki on tietysti suhteellista, taukoa tulee kuitenkin kuukausia.

– Toipuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle ja pirteällä mielellä ollaan. Leikkaus meni hyvin ja muutenkin kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Kuntoutan jalkaa Leverkusenissa joulukuun ja sitten menen takaisin Berliiniin, Pohjanpalo kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Pohjanpalo ehti tehdä Unionille kaksi maalia viidessä pelaamassaan bundesliigaottelussa. Hyökkääjän tavoite on auttaa joukkuetta vielä kevätkaudella. Union on aloittanut kauden vahvasti ja keikkuu Bundesliigassa kuudentena yhdeksän kierroksen jälkeen.

– Helmikuun alussa olisi tähtäin palata. Sillä pääsisi hyvin mukaan sarjan toiselle puoliskolle, mies kertoi.

Berliinin derby sivusuun

Pohjanpalo ei siis valitettavasti ole kokoonpanossa, kun Berliinissä isketään kaupungin herruudesta tänään, perjantaina. Pohjanpalo joutuu jännittämään katsojan roolissa isoa peliä, jonka ennakkoasetelmat ovat tavallisuudesta poikkeavat. Hertha on sarjassa vasta 13.

– Me olemme sarjassa selkeästi edellä, ylempänä. Punaisin silmin olemme sitten varmaan jonkinlaisia ennakkosuosikkeja. Näin ei välttämättä ole kovin usein ollut, Pohjanpalo ennakoi Berliinin derbyä.

– Meillä menee sarjassa hyvin. Esimerkiksi viime kierroksella, kun saimme vain pisteen, tuli sellainen tunne, että ”äh, tuli vain yksi piste” ja olimme vähän pettyneitä. Se tietysti kertoo siitä, että nälkä kasvaa syödessä.

Pohjanpalo korostaa, ettei Unionilla ole mitään paineita. Hyvä alkukausi vain kasvattaa intoa.

– Tilanne on meille etu. Menestyspaineita ei ole. Pystymme nauttimaan hyvistä tuloksista. Me olemme pieni seura Bundesliigan mittakaavassa, se täytyy hyväksyä. Mutta kentällä siitä ei tarvitse välittää. Yksi tappio vasta tällä kaudella, se kertoo paljon iskukyvystämme, Pohjanpalo sanoi.

– Toivotaan ja uskotaan, että myöhään perjantaina meillä on edelleen vain yksi tappio.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Joel Pohjanpalo kuitenkin muistuttaa, että sarjataulukko ei kerro ihan kaikkea.

– Paperilla Herthalla on nimekkäämpi joukkue. Siellä oli sen verran pelaajaliikennettä, ettei joukkue vielä pelaa parhaalla mahdollisella tavalla joukkueena. Pitää vain toivoa, ettei heille loksahda kaikki kohdalleen perjantaina, Pohjanpalo mietti V Sportin ja Viaplayn
kanavilla näytettävää derbyä.

Konkari hirmuisessa tikissä

Union Berlin on voittanut yhdeksästä pelistään neljä, pelannut neljä kertaa tasan ja hävinnyt tosiaan vain kerran. Yksi iso menestyksen tekijä on kokenut 32-vuotias hyökkääjä Max Kruse. Paljon nähnyt konkari on löytänyt huippuvireen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Max Kruse (Pohjanpalon vieressä oikealla) on ollut huippuvireessä Bundesliigassa. Kuva: Getty Images.

– Max pelaa loistavaa kautta. Hienosti vanha herra painaa. Kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä on aika kova lukema. Rankkareista on tullut osa, mutta pitäähän nekin laittaa sisään. Ja Max on ne laittanut, Pohjanpalo kehuu entistä Bremen ja Mönchengladbach -tähteä.

– Hän on löytänyt uuden kevään. Max on todella älykäs pelaaja. Hän liikkuu viisaasti ja tekee muille tilaa. Hyvällä pelisilmällä hän myös pelaa itsensä vapaaksi. Siirto meille oli varmasti uusi haaste, jonka hän on loistavasti käyttänyt.

Pohjanpalo harmitteleekin, että pitkän tauon vuoksi hän ei pääse Krusen kanssa hakemaan yhä parempaa yhteyttä – vielä.

– On ilo pelata hänen kanssaan. Odotan todella innolla, että pääsen takaisin kentälle ja pelaamaan Maxin kanssa.

Herthan ja Unionin välinen Bundesliigaottelu käynnistyy tänään, perjantaina, kello 21.30, ja
sitä voi seurata V Sportin ja Viaplayn kanavilta.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.