Jalkapallon huippupelaajat ovat joutuneet kuluvan kauden aikana kovemmalle koetukselle kuin kenties koskaan aiemmin. Koronaviruspandemian aiheuttaman hiljaiselon seurauksena ottelutahti on ollut monille raastava jo oikeastaan kauden 2019-20 lopulta lähtien.

Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Norwich Cityn hyökkääjä Teemu Pukki ja Saksan Bundesliigan huippuseuran Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky joutuvat myös kumpikin pelaamaan keskimäärin kaksi peliä viikossa sekä maajoukkue- että seuratasolla. Otteluista ja matkustamisesta johtuva rasitus on aiheuttanut paljon huolta sekä pelaajien että valmentajien keskuudessa kuluvalla kaudella.

Mestaruussarjassa, jossa kilpailee yhteensä 24 joukkuetta, ottelutahti on korkean pelimäärän takia korkealla tasolla joka kausi. Huuhkajien 30-vuotias maalitykki Pukki on kuitenkin huomannut eron niin sanottuihin normaalikausiin sekä henkisellä että fyysisellä tasolla.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Teemu Pukki ja Norwich tavoittelevat nousua takaisin Valioliigaan. Kuva: Getty Images

– Viime maajoukkuetauosta lähtien tahti on ollut kyllä todella tiukka. Käytännössä [pelit ovat] lauantaisin ja tiistaisin, joka viikko, ja näin se taitaa jatkua vielä joulunkin jälkeen, Pukki kommentoi Huuhkajien etäpressitilaisuudessa tiistaina.

– Onhan se rankkaa, sekä fyysisesti että henkisesti. Pitää olla todella järkevä ja fiilistellä omaa kroppaa säännöllisesti. Toistaiseksi on tuntunut todella hyvältä ja on pystynyt pelaamaan käytännössä koko ajan. Pitää kuitenkin hoitaa palautuminen ja valmistautuminen huolella, jotta se myös jatkuu näin.

[readmore from=Huuhkajat]

Saksassa jo vuodesta 2015 lähtien pelannut Hradecky, 30, on saanut aiemmin nauttia Bundesliiga-kauden seisauttaneesta talvitauosta. Tänä vuonna sarjaottelut jatkuvat tavalliseen tahtiin joulupyhien ylitse, mikä ei kuitenkaan vaikuta huipputorjujaa haittaavan.

– Meilläkin tulee nyt ensimmäinen niin sanottu brittikausi, eli joululoma jää pois kun matsirytmi tiivistyy entisestään. Ehkä sen saa pois sitten kauden lopusta, Hradecky pohti.

– Tämä on parempi tietysti niille, jotka tykkäävät pelata paljon. Itselle rasitus ei myöskään ole sama kuin Teemulle ja muille kenttäpelaajille. Itse pelaan mielelläni paljon pelejä, niin ei tarvitse sitten ainakaan treeneissä hikoilla ja sähläillä, Hradecky päätti.

Huuhkajat kohtaa tänään, keskiviikkona, Walesin Nations League -kauden viimeisessä lohko-ottelussa. Kamppailu Cardiffissa potkaistaan käyntiin kello 21:45 Suomen aikaa.

LUE LISÄÄ: