Euroopan huippusarjoissa kautta on pelattu reilu neljännes.

Serie A:ta lukuun ottamatta kaikissa sarjoissa tilanteet sarjataulukon kärkipaikoilla ovat hyvin tasaisia. Italiassa AC Milan johtaa Serie A:ta viiden pisteen erolla toisena olevaan Internazionaleen ja se on samalla selvästi suurin ero Euroopan viidessä huippusarjassa.

Bayern München johtaa Bundesliigaa kahden pisteen erolla RB Leipzigiin, La Ligassa Real Sociedad on pisteen edellä kaksi ottelua vähemmän pelannutta Atléticoa, Valioliigassa Tottenham ja Liverpool lähtivät viikonlopun kierrokselle tasapisteissä ja Ranskassa PSG johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Lilleen.

Madridilaislehti Marca listasi jokaisen sarjan eniten maaleja tehneen ja vähiten maaleja päästäneen joukkueen.

Bayern on huippusarjojen tehokkain joukkue. Bayern on viimeistellyt alkukaudella sarjassa jo 31 maalia. PSG seuraa 30 maalillaan, kun taas Inter on Serie A:n tehokkain 23 täysosumallaan. Valioliigassa Chelsea ja Liverpool ovat viimeistelleet 22 maalia. La Ligassa Real Sociedad on niin ikään onnistunut maalinteossa 22 otteeseen.

Atlético on huippusarjojen vähiten maaleja päästänyt joukkue varsin selvällä erolla seuraavaan. Atlético on päästänyt yhdeksässä ottelussa vain kaksi maalia.

RB Leipzigillä on toisiksi paras saldo. Julian Nagelsmannin ryhmä on antautunut kuudesti. Serie A:ssa Juventus ja Hellas Verona ovat päästäneet seitsemän maalia, Ranskassa PSG ja Lille kahdeksan takaiskuosumaa ja Valioliigassa José Mourinhon Tottenham on päästänyt yhdeksän maalia.

Tällä hetkellä Euroopan viidessä parhaimmassa sarjassa on yhteensä vain viisi edelleen tappiotonta joukkuetta. Saksassa Wolfsburg ja Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen ovat vieläkin tappiottomia. Italiassa samaan on kyennyt AC Milan ja Juventus. Espanjassa Atlético on ainoa tappioton joukkue. Valioliigassa ja Ranskassa kaikki pääsarjajoukkueet ovat hävinneet vähintään kerran.

Lähde: MARCA