Seuraavaksi Peléksi aikanaan tituleerattu Freddy Adu tunnetaan yhtenä jalkapallohistorian pahimmista flopeista.

Yhdysvaltain kaikkien aikojen suurimman futislupauksen tie oli kirjoitettu tähtiin, ja kaikki kohisivat nuoresta Adusta.

Nyt Adu on 31-vuotias, eikä hänestä tullutkaan sitä, mitä piti. Adu jopa päätyi vuonna 2015 puoleksi vuodeksi Kuopion Palloseuraan.

Adu muisteli The Blue Wire Podcastissa omaa uraansa. Keskikentällä pelannut Adu siirtyi Yhdysvalloista Portugalin Benficaan vuonna 2007. Hän kuitenkin lähti lainalle Monacoon jo vuoden päästä.

− Isoin virhe, jonka urallani tein, oli lainasiirto Benficasta Monacoon, Adu manasi.

− Sanon sen sydämestäni. Se oli yksi niistä asioista, jonka tekisin toisin, jos voisin, Adu jatkoi.

Laina Monacoon oli lopulta vain yksi monista etapeista Adun uralla. Yhdysvaltojen, Portugalin ja Ranskan liigat nähtyään Adu kävi Suomen ohella Kreikassa, Turkissa, Brasiliassa ja Serbiassa.

Nykyisin Adu vaikuttaa Ruotsin Österlen FF:ssä. Hän siirtyi seuraan lokakuussa pidettyään taukoa uraltaan. Österlen FF nousi ensi kaudeksi Ruotsin nelostasolta kolmostasolle Division 1:een.

Kaukana ovat ajat, kun Adun vaihtoehtoja olivat Benfican ja Monacon kaltaiset suuremmat seurat.

− Minulla oli Benficassa kolme eri valmentajaa vuodessa. Mikään ei toiminut ja halusin pois niin pian kuin suinkin, Adu muisteli katuvana podcastissa.

− Mutta se olikin huono ratkaisu. Saavuin seuraan samaan aikaan Ángel Di Marían kanssa. Olin häntä parempi ensimmäisenä vuonna, Adu kertoi.

Rehellisesti voidaan todeta, että argentiinalaisesta Di Maríasta tuli lopulta parempi pelaaja, ja vieläpä varsin selvällä erolla.

− Vuotta tai paria myöhemmin hän siirtyi Real Madridiin ja minut laitettiin kakkosjoukkueeseen, Adu voivotteli.

− Sitä päätöstä (Monaco-lainaa) kadun urallani eniten, Adu summasi.

Lähde: Goal