Robert Lewandowski oli siirtyä aikoinaan Manchester Unitediin: ”Olin valmis”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski on paljastanut, että hän keskusteli Sir Alex Fergusonin kanssa Manchester Unitediin siirtymisestä vuonna 2012.

Tuolloin Puolan maajoukkuehyökkääjä pelasi vielä Borussia Dortmundissa, josta hän siirtyi Bayerniin kesällä 2014.

Lewandowskia, 32, on viety ajoittain myös Real Madridiin, mutta hän on pelannut Bundesliigassa jo kymmenen vuotta ja on tätä nykyä sarjan historian kolmanneksi paras maalintekijä 253 osumallaan. Hänen edellä ovat enää Gerd Müller (365) ja Klaus Fischer (268).

Lewandowski kertoi France Footballin haastattelussa, että Fergusonin tarjous kiehtoi häntä valtavasti, mutta Dortmund ei päästänyt maalitykkiään lähtemään.

– Kävin keskustelun Sir Alex Fergusonin kanssa toisen Dortmund-vuoteni jälkeen. Hän halusi minut Manchesteriin.

– Olin todella kiinnostunut. Voisin jopa sanoa, että olin valmis.

– Mutta Dortmund ei päästänyt minua lähtemään. Se ei harmittanut minua sen enempää, koska asiat sujuivat todella hyvin Borussian kanssa.

Lewandowski oli juuri voittanut kaksi Bundesliigan mestaruutta ja kertaalleen Saksan Cupin Dortmundissa. Seuraavalla kaudella he ylsivät vielä Mestarien liigan loppuotteluun, jossa hänen tuleva seuransa Bayern München oli kuitenkin vahvempi maalein 2-1.

United hankki Lewandowskin sijasta Arsenalin Robin van Persien, jonka johdolla manchesterilaiset etenivät Valioliigan mestaruuteen legendamanageri Fergusonin jäähyväiskaudella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.