Suomalaisilla erinomainen arpaonni, Man Unitedilla ja Arsenalilla sen sijaan karmaiseva – tässä Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit

© Kuva: Getty Images

Maanantaina arvottiin myös Eurooppa-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit. Tässä vaiheessa turnausta mukana on 32 joukkuetta. Mukana on myös suomalaisväriä, kun Glen Kamaran edustama Rangers ja Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen jatkavat yhä turnauksessa.

LUE MYÖS:

Kamaran Rangers kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella belgialaisen Royal Antwerpin. Arpaonnea voidaan pitää vähintäänkin kohtuullisena, vaikka Antwerp yllättikin lohkovaiheessa kotikentällään Tottenhamin. Steven Gerrardin valmentama Rangers voitti oman lohkonsa näytöstyyliin ja on pelannut koko kuluvan kauden ilman tappioita kaikki kilpailut mukaan lukien.

Myös Bayer Leverkusenilla kävi kohtalaisen hyvä arpaonni, kun vastaan tuli omassa lohkossaan toiseksi sijoittunut sveitsiläinen Young Boys. Leverkusen voitti oman lohkonsa. Young Boys pelasi samassa lohkossa AS Roman, KuPS:n karsinnoissa pudottaneen CFR Cluj’n sekä TsSKA Sofian kanssa.

Mestarien liigasta pudonnut Manchester United sai todella kovan arpaonnen, kun vastaan asettuu La Ligaa johtava Real Sociedad. Helpolla ei pääse myöskään syvissä vesissä tällä hetkellä uiva Arsenal, joka kohtaa heti ensimmäisellä kierroksella Benfican. Erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen nähdään myös Mestarien liigasta pudonneen Ajaxin ja Ligue 1:tä johtavan Lillen välillä.

Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy torstaina 18. helmikuuta. Toiset osaottelut pelataan 25. helmikuuta.

Eurooppa-liigan 1. pudotuspelikierroksen otteluparit

Ensimmäisenä mainittu joukkue pelaa ensimmäisen osaottelun kotikentällään.

Wolfsberger – Tottenham
Dynamo Kiova – Club Brügge
Real Sociedad – Manchester United
Benfica – Arsenal
Crvena zvezda – AC Milan
Royal Antwerp – Rangers (Glen Kamara)
Slavia Praha – Leicester City
SC Braga – AS Roma
Krasnodar – Dinamo Zagreb
Young Boys – Bayer Leverkusen (Lukas Hradecky)
Molde FK – Hoffenheim
Granada – Napoli
Maccabi Tel Aviv – Shakhtar Donetsk
Lille – Ajax
Olympiakos – PSV Eindhoven