Toimittaja: Erling Hålandin hintalappu selvillä – ei niin mieletön kuin voisi kuvitella

© Kuva: Getty Images

Erling Håland on valmis vaihtamaan seuraa jo ensi kesänä, jos sopiva tarjous tulee. Asiasta kertoo toimittaja Oriol Domènech Mundo Deportivon mukaan.

Domènechin saamien tietojen mukaan Hålandin agentti Mino Raiola olisi sopinut Borussia Dortmundin kanssa jo viime tammikuisen siirron yhteydessä, että kesällä 2021 Dortmund sitoutuu myymään Hålandin ennalta määriteltyyn hintaan.

Tuo hinta olisi 75 miljoonaa euroa, joka ostavan seuran pitäisi pulittaa Dortmundille. Saksalaisseura itse maksoi Hålandista RB Salzburgille 20 miljoonaa euroa.

Summa kuulostaa edulliselta, mutta se ei pääty ihan siihen. Domènechin tietojen mukaan ostavan seuran pitäisi myös maksaa Raiolalle ja vielä Hålandin isälle merkittävät summat. Dortmundin arvioidaan itse maksaneen Raiolalle ja Hålandin isälle yhteensä noin 20 miljoonaa euroa viime tammikuussa.

Jos siis jokin seura mielii Hålandin ostaa ensi kesänä, pöytään pitänee lyödä yhteensä jonkin verran yli 100 miljoonaa euroa. Luonnollisesti Dortmundia ei haittaisi, mikäli tarjouksia tulisi useita, sillä tällöin se pääsisi hinaamaan hintaa ylöspäin.

Hintalappua voidaan näin korona-aikaan pitää tuhtina, mutta ei se toisaalta ihan järjetön ole. Puhutaan kuitenkin vasta 20-vuotiaasta keskushyökkääjästä, joka on takonut osumia yli maali per peli -tahtia niin Salzburgissa kuin Dortmundissa. Mestarien liigassa Håland on iskenyt jo peräti 16 maalia 12 ottelussa.

Tällä hetkellä Håland on loukkantuneena. Hänen odotetaan palaavan tositoimiin joulukuun lopussa. Norjalaisen sopimus Dortmundin kanssa ulottuu kesään 2024.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.