Kun joukkue pelaa 28 sarjapeliä putkeen ilman ainuttakaan voittoa, ei ole suurensuuri yllätys, että valmentaja vaihtuu. Tähän ratkaisuun ajautui perjantaina Bundesliigan sarjajumbo Schalke 04, kun päävalmentaja Manuel Baum sai väistyä ja tehdä ainakin tilapäisesti tilaa kokeneelle Huub Stevensille.

Stevensille pesti on Schalkessa jo uran neljäs. Ensimmäisellä rupeamallaan vuosina 1996-2002 hän johdatti Schalken UEFA Cupin voittoon, kahteen Saksan Cup-mestaruuteen sekä kerran Bundesliigan kakkoseksi. Viimeksi hän puolestaan piti Schalken pääsarjassa noustuaan vetovastuuseen kesken vaikean kauden 2018-2019.

Vaikka puikoissa olikin tänään uusi mies, ei lopputulos silti muuttunut. Schalke ei pystynyt voittamaan tänäänkään, kun se sai Gelsenkircheniin vieraakseen sarjanousija Arminia Bielefeldin. Näin Schalken peräkkäisten voitottomien bundesliigapelien määrä on nyt jo 29, eikä Tasmania Berlinin ennätys ole enää kuin kahden ottelun päässä.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli hienolla puskulla 53. minuutilla Bielefeldin Fabian Klos. Niin ikään vaikeaa kautta pelaava Bielefeld oli saanut ennen lauantaita kuudesta vieraspelistään vain yhden pisteen, mutta nyt se repi eron sarjajumbo Schalkeen kuuteen pisteeseen. Joukkueiden väliin mahtuu vielä kaksi pistettä Schalken edellä oleva Mainz.

Suomalaispuolustaja Malick Thiaw aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta pääsi kentälle jo varttitunnin jälkeen Omar Mascarellin loukkaannuttua. Thiaw otti paikkansa tällä kertaa oikeana laitapuolustajana.

Thiaw on toistaiseksi ainoa Bundesliigassa lauantaina kentällä nähty suomalainen, sillä Augsburgin Fredrik Jensen toipuu yhä nilkkavammastaan, ja Niklas Moisander istui koko pelin Werder Bremenin vaihtopenkillä. Päivä oli kuitenkin Bremenille hieno, sillä joukkue katkaisi neljän pelin tappioputkensa ja kymmenen ottelun voitottoman putkensa kaadettuaan vieraissa Mainzin 0-1.

Maalin viimeisteli 90. minuutilla vaihdossa aloittanut Eren Dinkci, joka oli bundesliigapelin kokoonpanossa ensimmäistä kertaa. 19-vuotias Dinkci tarvitsi bundesliigauransa avausmaaliin vain viisi minuuttia.

Football Wonderkids

@fbwonderkids
A @werderbremen debut to remember for 🇩🇪 Eren Dinkci (19)!

It was 0-0 when he subbed on in the 85th minute.

⚽️ 90’ GOAL DINKCI!

Just 5 minutes to make an impact.

Considering how regularly he scored at the youth levels, Dinkci could be the breakout star Bremen needs.

Illan huippuottelussa ja kärkitaistossa sarjajohtaja, Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen isännöi kaksi pistettä sitä perässä olevaa Bayern Müncheniä. Ottelu alkaa kello 19.30. Kolmas kärkikolmikon joukkue RB Leipzig jäi maalittomaan tasapeliin 1. FC Kölniä vastaan.