Diego Maradonan kuolemasta on kulunut noin puolitoista kuukautta. Argentiinalaisten ja muiden jalkapallon ystävien raskain suruaika on jo takana, mutta monenlaista henkistä ja kulttuurillista perintöä Maradonalta luonnollisesti jälkeen jäi.

Toki Maradonan jäämistöön kuuluu myös materiaalista perintöä. Tämän jakoon valmistauduttaessa koettiin myös yllätys, kun Kuuban entisen hallitsijan Fidel Castron poika soitti Maradonan asianajaja Matías Morlalle muistuttaakseen häntä siitä, että edesmennyt presidentti oli lahjoittanut jalkapalloilijalle talon Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Toinen asianajaja Mauricio D’Alessandro kertoi uutisesta medialle maanantaina.

Morlaa edustavan D’Alessandron mukaan talo sijaitsee Havannan La Praderassa, jossa Maradona asui noin neljän vuoden ajan ollessaan vuosituhannen alussa Kuubassa huumevieroituksessa ja kuntoutuksessa. Tuolloin Maradona ystävystyi läheisesti vuonna 2016 kuolleen Fidel Castron kanssa.

– Hän (Castron poika) muistutti, että sen talon parvella on lukuisia Maradonan tavaroita, D’Alessandro kertoi.

Asianajajan mukaan tavaroista on pidetty hyvää huolta ja niitä on niin paljon, että niiden varaan voisi rakentaa museon.

– Siellä on valokuvia, postikortteja, kortteja maailman johtajilta ja Maradonan itsensä maalaamia seiniä.

D’Alessandron mukaan Maradonalla oli tapana maalata aamulla herättyään spraymaalilla seinille viestejä kuten ”Fidel, minä rakastan sinua”.

[readmore from=Maradona-Diego]

– Talo on koskematon ja käytettävissä, D’Alessandro lisäsi.

Maradonan muu perintö on mittava, eikä sen laajuudesta ole vielä tarkkaa tietoa.

Maradona menehtyi 25. marraskuuta kotonaan Buenos Airesissa muutama viikko aivoleikkauksensa jälkeen. Legenda oli kuollessaan 60-vuotias. Fidel Castro puolestaan toimi kommunistisen Kuuban johtajana lähes 50 vuotta, vuodesta 1959 vuoteen 2008.

Lähde: Mundo Deportivo