Ilveksen hyökkäykseen uusi vahvistus HJK:sta – ”Lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä”

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkäyksen eri rooleissä viihtyvä Eetu Vertainen siirtyy Helsingin Jalkapalloklubista Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella. Hänellä oli vielä tämä kausi sopimusta jäljellä HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirrosta yhteisymmärrykseen.

Vertainen, 21 kertoo Ilveksen sivuilla, että päällimäinen syy siirrolle oli maisemanvaihdos.

– Oman kehityksen kannalta nyt oli oikea aika hakea uusia haasteita. Useampia seuroja oli mietinnässä, mutta lopulta Ilves valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Olen Ilvestä seurannut viime vuosina ja jonkin verran nyt talvellakin, joten tiedän, millaisesta joukkueesta on kyse. Tunnen myös muutamia pelaajia joukkueesta entuudestaan ja heiltäkin hiukan kyselin mielipiteitä. Taustatyötä tuli siis tehtyä, joten tiedän mihin olen siirtymässä.

Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo ehti pelata HJK:n edustusjoukkueessa 76 ottelua tehden niissä yhteensä 13 maalia. Lopullinen läpimurto Klubin pelaavaan kokoonpanoon jäi tekemättä, ja viime kaudella pitkä loukkaantuminen sotki Vertaisen kuvioita.

– Viime kauden loukkaantuminen on selätetty ja nyt olen täydessä pelikunnossa. Tulen taistelemaan itselleni hyvän roolin joukkueesta, kovalla työllä se tietenkin on ansaittava, mutta olen siihen valmis. Tarkoitus on pystyä viimeistelemään tehokkaasti, eiköhän minut ole tänne sitä varten hankittukin.

– Nyt tehdään töitä Ilveksen eteen, tarkoitus on saada iso rooli joukkueessa ja siten auttaa joukkuetta menestymään. Vaikka tarkoitus onkin tehdä paljon maaleja, niin toivon pystyväni tuomaan joukkueelle muutakin apua, pelaamaan kokonaisvaltaisesti. Hiukan pidemmällä tähtäimellä on suunnitelmissa siirtyä ulkomaille, mutta se vaatii hyviä kausia täällä Suomessa ja Ilveksessä.

– Täältähän on viime aikoina siirtynytkin pelaajia ulkomaille ja saattaa vielä lisää olla siirtymässäkin. Ihan hyvä, että peleissä käy tarkkailijoita paikalla, joku saattaa minutkin huomata.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on mielissään uudesta hyökkääjästään.

– Eetulla on todella paljon potentiaalia, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa erilaista hyökkäyspään roolia. Odotan häneltä hyvää tekemisen moraalia maalinteon lisäksi. Olemme häntä seuranneet jo pidemmän aikaa, kuten muitakin potentiaalisia kotimaisia pelaajia.