Jukka Raitalan ura jatkumassa MLS:ssä – kaksi Huuhkajaa taas samassa joukkueessa?

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kokenut laitapuolustaja Jukka Raitala pääsi etsimään vapaasti uutta seuraa, kun hänen sopimuksensa Montreal Impactin kanssa umpeutui kauden 2020 päätteeksi. Seura ei tarjonnut kapteenilleen jatkosopimusta, ja niin edessä olivat uudet haasteet kolmen Montrealissa vietetyn vuoden jälkeen.

Nyt Twin Cities -lehti kertoo, että 32-vuotiaan Raitalan uusi joukkue on todennäköisesti MLS Cupin loppuottelussa viime kaudella pelannut Minnesota United. Siellä häntä odottaa myös Huuhkajista tuttu pelikaveri, sillä samaa seuraa edustaa myös Robin Lod. Minnesota päätti joulukuun alussa joukkueen parhaimmistoon viime kaudella kuuluneen Lodin jatkamisesta seurassa myös tänä vuonna.

Myös edellisessä seurassaan Montrealissa Raitalalla oli suomalainen pelikaveri, Bolognasta lainalla pelannut Lassi Lappalainen. Minnesota tiedotti marraskuussa, että Lappalaisen lainapestiä jatkettiin kattamaan myös kausi 2021.

MLS:n neljäs suomalaispelaaja Alexander Ring siirtyi joulun alla New York City FC:stä liigan laajennusjoukkue Austin FC:hen.

Mikäli Raitalan siirto toteutuu, aloittaa hän MLS:ssä jo viidennen kautensa, kolmannessa eri seurassa. Ennen kolmen vuoden jaksoaan Montrealissa Raitala pelasi kauden 2017 Columbus Crew’ssä. Euroopassa Raitala on pelannut muun muassa Osasunassa, Hoffenheimissa, Paderbornissa ja Heerenveenissä. A-maaotteluita hän on pelannut jo 53.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!