Valmentajamaailmassa syntyi viikonloppuna kuhinaa, kun menestynyt espanjalaisvalmentaja Rafael Benítez ilmoitti purkaneensa sopimuksen kiinalaisen Dalian Professionalin kanssa. Syy aikaiseen lähtöön Kiinasta on koronapandemiassa, sillä Benítez halusi asettaa perheensä hyvinvoinnin etusijalle.

Välittömät huhut yhdistivät 60-vuotiaan Benítezin Celticiin ja hänen entiseen seuraansa Newcastleen, mutta espanjalaisen siirtoekspertin Guillem Balaguen mukaan Benítez ei ainakaan toistaiseksi siirry kumpaankaan näistä seuroista.

Balague kertoi, että Celtic harkitsi Beníteziä joukkueen johtajaksi Neil Lennonin paikalle. Tämä olisi sikälikin mielenkiintoista, sillä tällöin skottijättejä Celticiä ja Rangersia valmentaisi Benítez ja tämän entinen kapteeni Liverpoolista, Steven Gerrard. Benítez ei kuitenkaan Celticiin tässä vaiheessa siirry, vaan ”haluaa levätä vähän aikaa”. Lennonin asema joka tapauksessa horjuu, sillä Celticin neljän ottelun voitoton putki on seuran pisin sitten vuoden 2000.

Benítez valmensi Newcastlea vuosina 2016-2019 ennen Kiinaan lähtöään, mutta erimielisyydet seuran omistavan Mike Ashleyn kanssa johtivat yhteistyön päättymiseen. Yrityksistä huolimatta Ashley ei ole vieläkään onnistunut seuraa myymään.

– Newcastle ei ole vaihtoehto Rafa Benítezille tämän omistajan aikana. Jos omistaja vaihtuu, niin ehkä sitten, Balague arvelee.

– Rafa kunnioittaa valtavasti faneja, seuraa ja kaupunkia. Minusta tuntuu myös, että hänellä on työ siellä kesken.

[readmore from=Benitez-Rafael]

Benítezin kerrotaan saaneen tarjouksia Saksasta ja myös joltain maajoukkueelta. Balaguen mukaan valmentaja aikoo kuitenkin odotella Englannissa jonkin aikaa ja ”katsoa, mitä tapahtuu.” Benítez asuu perheineen Liverpoolissa.

Chelsea ei ole Balaguen mukaan Benítezistä kiinnostunut, vaikka antaisikin potkut Frank Lampardille. Chelsea tavoittelisi tässä tapauksessa ennemminkin PSG:stä lähtöpassit saanutta Thomas Tuchelia.

Benítez on valmentanut Dalianin, Newcastlen ja Liverpoolin lisäksi aiemmin urallaan muun muassa Valenciaa, Real Madridia, Napolia ja Chelseaa.

Lähde: BBC