Karl-Heinz Rummenigge vihjaa muutoksella Mestarien liigaan: ”Super Bowlin kaltainen suuri jalkapallohuipennus”

© Kuva: Getty Images

Koronapandemia pakotti kaudella 2019-2020 Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuhuipennuksen pelattavaksi yhdessä kaupungissa Final Eight -turnauksina. Vaikka katsomot olivatkin tyhjiä, sai ”kerrasta poikki” -muotoinen turnaus kiittävää palautetta, sillä otteluista muodostui huippujännittäviä.

Mestarien liigan titteli jaettiin viime elokuussa Lissabonissa. Nyt mestaruutta juhlineen Bayern Münchenin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge väläytteli, että lopputurnausmuotoa voidaan hyödyntää tulevinakin vuosina, kenties jo tällä kaudella.

Rummeniggen mukaan UEFA harkitsee ”Week of Footballia”, jalkapalloviikkoa, jossa Mestarien liigan molemmat välierät ja finaali pelattaisiin samassa kaupungissa.

– Se olisi vähän Super Bowlin kaltainen jalkapallokauden huipennus. Minusta se kuulostaa hyvältä.

– Turnausformaatissa pelataan kerrasta poikki -systeemillä, ”winner takes it all”. Ottelun häviäjä, joka tavallisesti saisi toisen tilaisuuden toisessa osaottelussa, on ulkona, Rummenigge kuvaili jännitysmomenttia Bayern Münchenin TV-kanavan fcb.tv:n haastattelussa.

Kerroimme joulun alla, että Mestarien liigaan ollaan ylipäätään suunnittelemassa valtavia muutoksia, jotka muuttaisivat kilpailun luonnetta täysin. Rummenigge ei tarkemmin näihin spekulaatioihin pureutunut, mutta myönsi, että nykymuodossaan Mestarien liigan lohkovaiheesta on alkanut tulla ”vähän tylsä”. Tälläkin kaudella Bayern München varmisti jatkopaikkansa jo neljän ottelun jälkeen.

Lähteet: Kicker ja Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.