Lähde: Liverpool lähti isolla tarjouksella mukaan kisaan huippupuolustaja David Alabasta

© Kuva: Getty Images

Yksi kesän siirtomarkkinoiden kiinnostavimmista pelaajista Euroopan laajuisesti on Bayern Münchenin itävaltalaispuolustaja David Alaba. 28-vuotiaan Alaban sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, joten hän saa jo nyt neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa. Siirtokorvausta monipuolisesta Alabasta ei tarvitse maksaa.

Kerroimme jo viime viikolla, että Alabasta on tiettävästi tosissaan kiinnostunut ainakin viisi seuraa. Suosikkina kisassa on pidetty Real Madridia, mutta nyt Daily Express kertoo Liverpoolin liittyneen kisaan rahakkaalla tarjouksella.

Daily Express lainaa italialaistoimittaja Romero Agrestia, ja kertoo Liverpoolin tarjoneen Alaballe seurassa 9 miljoonan punnan (9,93 miljoonan euron) vuosipalkkaa, jos hän siirtyy seuraan tulevana kesänä. Se tekisi Alabasta välittömästi yhden Liverpoolin parhaiten palkatuista pelaajista. Vain Mohamed Salah, Thiago Alcantara, Roberto Firmino ja Virgil van Dijk ansaitsisivat parempaa palkkaa.

Rahakasta tarjousta tarvitaankin, sillä Alaban itsensä huhutaan odottelevan innokkaimmin siirtoa juuri Real Madridin.

Alaba pelasi uransa alkuvuodet vasempana laitapuolustajana, mutta viime vuosina hänet on nähty useimmiten topparina. Alaba pystyy pelaamaan hyvin keskikentän pohjalla. Liverpoolissakin paikka löytyisi luultavimmin keskuspuolustuksesta, sillä seura ei hankkinut viime kesänä Dejan Lovrenin korvaajaksi ketään.

Tarve uudelle topparille jo tammikuussa olisi Liverpoolissa suuri, sillä Virgil van Dijk ja Joe Gomez ovat vielä pitkään sairastuvalla. Todennäköisempänä kuitenkin pidetään, että Alaba siirtyisi uuteen seuraansa vasta kesällä, sillä Bayern haluaa pitää avainmiehensä joukkueesaan vielä kauden loppuun saakka.

Bayern München veti marraskuussa takaisin viisivuotisen jatkosopimustarjouksensa Alaballe, kun sopimuksen taloudellisista ehdoista ei päästy sopuun. Alaba pelaa Bayernissa jo 12. kauttaan, ja on voittanut seurassa muun muassa yhdeksän bundesliigamestaruutta sekä kahdesti Mestarien liigan.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!