Bayern Münchenin David Alaba on eittämättä yksi siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Jo 13. kauttaan Bayernin organisaatiossa viettävä itävaltalainen tulee siirtymään ensi kaudeksi muualle, sillä miehen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkosopimuksesta yhteisymmärrystä ole löytynyt.

Kesällä 29 vuotta täyttävän Alaban on vahvimmin uumoiltu päätyvän Real Madridiin. Real Madrid ei vieläkään tiedä, jatkaako kapteeni Sergio Ramos ensi kaudella seurassa, mutta jatkaa tai ei, olisi monipuoliselle ja laadukkaalle puolustajalle varmasti kysyntää. Alaban tavoin myös Ramos voisi siirtyä kesällä toisaalle siirtokorvauksetta.

Jos ja kun Alaba Bayernista poistuu, tarvitsee bundesliigajätti hänen tilalleen keskuspuolustukseen laadukkaan korvaajan. SPOX:in ja Goalin mukaan voitaisiin mahdollisesti nähdä myös niin sanotusti ”läpsystä vaihto”, sillä Bayern on tiedustellut Real Madridilta brassitoppari Éder Militãon saatavuutta.

Real Madrid hankki maanantaina 23 vuotta täyttävän Militãon Portosta kesällä 2019 muhkealla 50 miljoonan euron siirtosummalla. Kuusi A-maaottelua pelannut Militão ei ole kuitenkaan pelannut tällä kaudella kuin kolme ottelua (224 minuuttia) Real Madridissa. Hänen uskotaan suhtautuvan seurasiirron mahdollisuuteen suopeasti. Bayern on jo keskustellut Militãon agentin kanssa, mutta ei ole vielä tehnyt konkreettista tarjousta.

Tammikuun siirtoa pidetään joka tapauksessa epätodennäköisenä, sillä tällöin Real Madridille tulisi kiire korvaajan etsinnässä. Jos Alaba kuitenkin kesällä Madridiin siirtyy, olisi Militão luultavasti vapaa seurasta lähtemään.

[readmore from=Bayern-München]

Éder Militãon tilannetta seuraavat samojen lähteiden mukaan tarkasti kuitenkin myös Borussia Dortmund, Liverpool, Tottenham ja Juventus. Militãon kiinnostavuutta lisää se, että hän on pelannut keskuspuolustuksen lisäksi myös puolustuksen oikealla laidalla.

Bayern voi tarvita ensi kaudeksi kaksikin uutta topparia, sillä myös kokenut Jérôme Boateng saattaa jättää seuran kesällä siirtokorvauksetta. Seuran ykköstoive on tiettävästi RB Leipzigin ranskalaistoppari Dayot Upamecano, mutta Upamecanosta käydään Euroopan huippusarjojen kesken armottoman kovaa kisaa.