Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti pelkää EM-kisahuuman jäävän katsojilta kokematta: ”Kesäkuu tulee äkkiä”

© Kuva: Juho Hirvonen

Marraskuussa 2019 Suomessa juhlittiin miesten A-maajoukkueen historiallista ensimmäistä arvoturnauspaikkaa. Huuhkajat kaatoi Liechtensteinin Helsingissä 3-0, sijoittui lohkossaan toiseksi ja selviytyi kisoihin ilman jatkokarsintaa.

Hyvää kannattaa odottaa, sanotaan. Olivathan suomalaiset jalkapallofanit ja -toimijat odottaneet MM- ja EM-kisoihin pääsyä jo useiden vuosikymmenten ajan. Nyt ilmassa on kuitenkin ikäviä merkkejä siitä, että jalkapalloyleisön odotus vain jatkuu jatkumistaan.

Ensin EM-kisoja siirrettiin kesältä 2020 kesälle 2021, joten mittariin tuli vuosi lisää. Koska koronapandemia jyllää kuitenkin edelleen ankarana, on ilmassa aito ja konkreettinen uhka, ettei yleisöä pääse katsomoihin tulevanakaan kesänä. Tätä pelkää myös Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, joka otti asiaan kantaa Palloliiton etämediatilaisuudessa keskiviikkona.

– Henkilökohtaisesti uskon, että EM-kisat pelataan tavalla toisella. Rokotusvauhti näyttää  kuitenkin jäävän vajaaksi ja kesäkuu tulee äkkiä. Voi olla, että kisahuuma jää paikan päällä kokematta, Lahti totesi.

Lahti pitää joka tapauksessa selvänä, että EM-kisat pelataan, sillä niiden taloudellinen merkitys on UEFA:lle valtava. Hän pitää kuitenkin mahdollisena, että UEFA saattaa luopua suunnitelmasta pelata kisat 12 eri maassa ja kaupungissa, ja pyrkiä luomaan ”kuplamaiset olosuhteet”.

Päätöksiä EM-kisojen pelipaikoista ja yleisön päästämisestä stadioneille tehdään Lahden mukaan maaliskuun alkupuolella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.