Suomen naisten maajoukkuevalmentaja Anna Signeul julkaisi tänään joukkueensa ensi viikon perjantaina 19.2. pelattavaan EM-karsintaotteluun Portugalia vastaan, sekä neljä päivää myöhemmin pelattavaan Kypros-otteluun. Joukkueen julkistamisen yhteydessä järjestettiin etämediatilaisuus, jossa Signeulin lisäksi joukkuetta edusti kokenut hyökkääjä Linda Sällström.

– Olemme pelanneet itsemme fantastiseen tilanteeseen. Emmekä ainoastaan Skotlanti-voittojen ansiosta, vaan myös Albaniaa ja Kyprosta vastaan pelatuissa otteluissa, sekä Portugalissa, jossa Linda Sällström tasoitti pelin aivan lopussa, Signeul kehui.

Signeul kertasi etäpressissä skenaariot, joilla Helmarit voi kisapaikkansa lunastaa. Voitolla kisalippu olisi varmasti plakkarissa, mutta myös tasapelillä saumat olisivat erinomaiset. Tappiollakin Portugalia vastaan Suomella säilyisivät mahdollisuudet, mutta tällöin tarvittaisiin runsasmaalista voittoa Kyprokselta (eri skenaarioista voi lukea lisää täältä).

– Voittoa lähdemme Portugali-ottelusta ehdottomasti hakemaan, Signeul ilmoitti lähtökohdaksi kursailematta.

– Emme malta odottaa, että pääsemme pelaamaan. Monet maat ovat jo kisapaikkansa ratkaisseet, ja nyt meillä on tilaisuus samaan. Aiomme valmistautua tähän otteluun huolellisesti, kuten kaikkiin aiempiinkin.

– Kunnioitamme suuresti molempia vastustajiamme. Helppoja otteluita tässä lohkossa ei ole ja Portugali on kova haaste.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐇𝐞𝐥𝐦𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐩𝐚𝐢𝐥𝐮𝐮𝐧 𝐄𝐌-𝐥𝐨𝐩𝐩𝐮𝐭𝐮𝐫𝐧𝐚𝐮𝐬𝐩𝐚𝐢𝐤𝐚𝐬𝐭𝐚! 🦉 | ➡ bit.ly/Helmarit_FINPO…

PE 19.2. | 🇫🇮🆚🇵🇹
TI 23.2. | 🇨🇾🆚🇫🇮

Mitä mieltä olet valinnoista? 🦉💬

📺 Ottelut suorana Ylen kanavilla!

#Helmarit #FINPOR #CYPFIN #AnnaÄänesi @yleurheilu

Sällström puolestaan muistutti siitä, että pelit pitää pelata loppuun asti eikä joukkueen sovi nuolaista ennen kuin tipahtaa. Edellisissäkin karsinnoissa Suomi oli kiinni jatkopaikassa vielä viimeisen ottelun puoliajalla, mutta juuri Portugali pani pisteen Suomen kisahaaveille. Sällström korosti, kuinka palavasti hän haluaa mukaan EM-turnaukseen, sillä kyseessä voi hyvinkin olla hänen uransa viimeinen tilaisuus päästä arvokisoihin.

Suomen pelaajatilanteeseen Anna Signeul on tyytyväinen. Emma Koivisto sai siirron Englantiin Naisten Superliigan Brightoniin, ja maalivahti Tinja-Riikka Korpelakin sai viikonloppuna taas pelivuoron, torjuen muun muassa rankkarin. Pitkään sivussa olleen Heidi Kollasen ristisidevammasta kuntoutuminen etenee hyvin. HJK:n Essi Sainio kärsi puolestaan itse valitettavan polvivamman, mutta Signeul toivoo hänen olevan taas kesällä kunnossa.

Pohjoismaissa pelaavien pelaajien pelituntuma ei toki välttämättä ole paras mahdollinen, mutta Signeul kertoi olevansa iloinen siitä, että Damallsvenskanin ja Naisten liigan joukkueetkin pääsivät viikonloppuna cupin kautta kilpailukauden makuun.

Lehdistötilaisuudessa keskusteltiin siitäkin, miten sää mahtaa vaikuttaa otteluun. Ottelupäiväksi kun on luvattu Helsinkiin noin kymmentä pakkasastetta.

– Uskon, että se on meille etu. En usko, että monet portugalilaiset pelaajat ovat kokeneet sellaista pakkasta, Linda Sällström ymmärrettävästi arveli.

– On selvää, että saamme etua paitsi säästä, niin myös tekonurmesta. Luulen, että olosuhteet sopivat tälle joukkueelle erittäin hyvin. Toki Portugalinkin joukkue matkustaa tänne ajoissa ja yrittää sopeutua olosuhteisiin, valmentaja Signeul lisäsi.

Portugalin joukkueen tilanteesta Signeul kertoi sen verran, että 26-vuotias Lyonin – naisten jalkapalloilun ehdottoman mahtiseuran – hyökkääjä Jessica Silva on edelleen loukkaantuneena eikä matkusta Portugalin joukkueen mukana Helsinkiin.