Jari Litmanen nimesi maailman kolme parasta jalkapalloilijaa – ja kertoi, miksi hänestä olisi ollut hyötyä Hollannin maajoukkueelle

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina 50 vuotta täyttäneeltä Jari Litmaselta kysyttiin Fifa.comin merkkipäivähaastattelussa, ketkä ovat hänen mielestään maailman kolme parasta jalkapalloilijaa.

– On vaikeata nimetä vain kolme, mutta sanoisin Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Robert Lewandowski. He pystyvät voittamaan otteluja henkilökohtaisesti seuroilleen ja maajoukkueilleen, ja he ovat tehneet sitä vuosien ajan. Se on uskomatonta, mihin he pystyvät, Litmanen vastasi.

Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija myönsi, että suuri tavoite hänen urallaan oli selviytyä arvoturnauksen Suomen A-maajoukkueen kanssa.

– Emme vain olleet riittävän hyviä. Minä vain hyväksyin ajatuksen, ettei jokaista huippua voi valloittaa. Ajaxin joukkuekaverini pelasivat vuoden 1994 MM-lopputurnauksessa ja selviytyivät välieriin vuonna 1998, jolloin he hävisivät rangaistuspotkuilla Brasilialle, hän sanoi.

– Minä lauoin suurimman osan Ajaxin rangaistuspotkuista, joten olisin ollut hyödyllinen Hollannin maajoukkueelle.

Litmanen oli valtavan iloinen, kun Suomi vihdoin selviytyi EM-lopputurnaukseen, joka pelataan tulevana kesänä.

– Joukkue ansaitsi sen, se on niin yksinkertaista. He pelasivat todella hyvin koko karsinnan ajan, ja heidät palkittiin siitä.

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.