Katso: Markku Kanervalta upea ja viisas tsemppipuhe Helmareille – nosti esiin ilmiömäisen osuman: ”Se on ihan sama, miten…”

© Kuva: Getty Images

Suomen naisten A-maajoukkueella on mahdollisuus perjantaina varmistaa EM-kisapaikka kesällä 2022 käytäviin EM-kisoihin. Se olisi suomalaiselle jalkapallolle historiallinen temppu, sillä silloin niin miehet kuin naisetkin edustaisivat Suomea jalkapallon EM-lopputurnauksessa.

Naiset ovat toki olleet EM-kisoissa ennenkin. Naisten maajoukkue on ollut EM-lopputurnauksessa mukana kolmesti, vuosina 2005, 2009 sekä viimeisimpänä vuonna 2013. Vuonna 2005 Suomi selvisi aina välieriin saakka, jossa Saksa oli lopulta parempi maalein 4-1.

Suomi kohtaa perjantaina karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa Portugalin, joka on lohkokakkosena. Suomi ja Portugali ovat molemmat 16 pisteessä, mutta Suomella on parempi maaliero.

Perjantain ottelu pelataan kovassa pakkasessa Töölön jalkapallostadionilla. Karsintojen viimeisessä ottelussa Helmarit kohtaa ensi viikolla lohkojumbo Kyproksen.

Huuhkajien tähdet Paulus Arajuuri, Joona Toivio ja kapteeni Tim Sparv lähettivät tsemppiterveiset Helmareille ratkaisevan ottelun alla. Myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli vahvasti hengessä mukana.

– Helmareille paljon tsemppiä tärkeisiin karsintaotteluihin. Täällä ollaan Kyproksella vahvasti hengessä mukana, Arajuuri sanoi tuttu leveä hymy kasvoillaan.

– Uskon vahvasti siihen, että pääsette kisoihin, Sparv totesi luottavaisena.

– Todella paljon tsemppiä Portugali-peliin. Mä luotan teihin, Toivio rohkaisi.

Huuhkajien päävalmentaja Kanerva piti pidemmän puheenvuoron ja muistutti, että tyyli on vapaa, kunhan pallo löytää tiensä maaliin.

– Teillä on isot pelit edessä ja teidän unelman toteutuminen on todella lähellä.

– Se on ihan sama, miten te teette ne ratkaisevat maalit. Olkapäällä, polvella, kantapäällä tai jopa nenällä. Nauttikaa ja tarttukaa tilaisuuteen, Kanerva sanoi viitaten Skotlantia vastaan nähtyyn Amanda Rantasen ilmiömäiseen nenällä tehtyyn osumaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.