Helmarien uskomaton voittomaali Skotlantia vastaan jaettiin Twitterissä lähes 800 000 seuraajan tilillä – kommentoijilla säännöt pahasti hukassa

© Kuva: Getty Images

Amanda Rantanen teki tiistai-iltana Helmarien 1-0-voittomaalin Skotlantia vastaan vieraskentällä. Ottelun lisäajalla naamalla tehty osuma nosti Rantasen samalla myös jalkapalloilevan maailman valokeilaan.

Rantasen osuma oli suorastaan uskomaton. PK-35:n hyökkääjä vaihdettiin kentälle lisäajan neljännellä minuutilla, kun viidennellä minuutilla verkko jo heilui, ja millä tavalla. Rantanen pääsi läpiajonsa päätteeksi kasvokkain Skotlannin maalivahti Lee Alexanderin kanssa. Rantasen viimeistelyn Alexander torjui, mutta pallo kimposi torjunnasta Rantasen kasvoihin ja siitä maaliin. Voit katsoa osuman alla olevasta twiitistä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

– Olen nauranut ja itkenyt sitä katsoessa. Olen tosi onnellinen, että pystyin auttamaan joukkuetta voittamaan noin tärkeän pelin. Oli kyllä urani tärkein ja ehkä hassuin maali, Rantanen kommentoi Helsingin Sanomille omaperäistä osumaansa.

Rantasen maali jaettiin myös yli 784 000 seuraajan Twitter-tilillä Out Of Context Football (voit katsoa twiitin tästä). Tilillä jaetaan videoita mitä ihmeellisimmistä jalkapallokentällä nähtävistä tapahtumista. Suomen 1-0-voittomaali kieltämättä kuuluu tähän kategoriaan, kuten Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen emeritusprofessorin Pekka Luhtasen kommentoi Yle Urheilulle.

– En ole koskaan tällaista maalia nähnyt. Ensimmäinen kerta minun jalkapallohistoriassani, Luhtanen sanoi.

Out Of Context Football -tilin twiitti Rantasen maalista oli kerännyt keskiviikkoiltapäivällä 129 kommenttia, 891 uudelleentwiittausta sekä yli 5 700 tykkäystä. Osa twiitin kommentoijista tuomitsi tilanteen virheellisesti paitsioksi. Rantasen juoksu lähti omalta kenttäpuoliskolta, ja Emmi Alasen erinomainen läpisyöttö lähti juuri oikeaan aikaan. Tilanne ei siis ole paitsio, mikäli syöttö lähtee niin, että syötön vastaanottaja on vielä omalla kenttäpuoliskolla.

LUE MYÖS: