Suomi otti tiistaina ison harppauksen kohti paikkaa ensi kesältä kesälle 2022 siirrettyissä naisten EM-kisoissa, kun se voitti toistamiseen tämän syksyn aikan Skotlannin maalein 1-0 (lue raportti ottelusta). Ratkaiseva maali syntyi vasta lisäajan lisäajalla, ja romutti lopullisesti lohkon ennakkosuosikki Skotlannin kisahaaveet. Skotlanti ei päästänyt ensimmäisissä kolmessa pelissään maaliakaan, mutta on hävinnyt kolme viimeistä peliään 0-1.

Helmarien päävalmentaja Anna Signeul ylisti ottelun jälkeen ennen kaikkea Suomen tiivistä puolustuspelaamisesta ja lähes mykistyi A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantasen ”naamamaalin” edessä.

– Tämä oli meiltä fantastinen voitto ja fantastinen saavutus, ja lopun osalta hyvin tunteikas.

[readmore from=Helmarit]

– Skotlanti antoi meille todella paljon painetta viimeisten 15-20 minuutin aikana. Oli mahtavaa, kuinka pystyimme kestämään viimeisen kymmenminuuttisen. Ja sitten se loppu, kuinka Amanda teki maalin viimeisellä minuutilla… Kuten yksi pelaajista sanoi, se oli mieletöntä.

– Mielestäni me ansaitsimme voittomme sen takia, kuinka hyvin puolustimme, ihan kuin kotipelissäkin Skotlantia vastaan. Annoimme kaikkemme joka tilanteessa. Jokainen pelaaja teki koko ajan töitä, Signeul kehui.

Helmarit

@HelmaritFI
🗣 Päävalmentaja Anna Signeul kuvaili tiistain Skotlanti-ottelua ja erityisesti viime sekuntin maalia hulluna. Voitto tuli jälleen uhrautuvaisella puolustuspelillä. #Helmarit #SCOFIN