Helmarien valmentaja Anna Signeul lähes mykistyi Skotlannin trillerin lopusta: ”Se oli mieletöntä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi otti tiistaina ison harppauksen kohti paikkaa ensi kesältä kesälle 2022 siirrettyissä naisten EM-kisoissa, kun se voitti toistamiseen tämän syksyn aikan Skotlannin maalein 1-0 (lue raportti ottelusta). Ratkaiseva maali syntyi vasta lisäajan lisäajalla, ja romutti lopullisesti lohkon ennakkosuosikki Skotlannin kisahaaveet. Skotlanti ei päästänyt ensimmäisissä kolmessa pelissään maaliakaan, mutta on hävinnyt kolme viimeistä peliään 0-1.

Helmarien päävalmentaja Anna Signeul ylisti ottelun jälkeen ennen kaikkea Suomen tiivistä puolustuspelaamisesta ja lähes mykistyi A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantasen ”naamamaalin” edessä.

– Tämä oli meiltä fantastinen voitto ja fantastinen saavutus, ja lopun osalta hyvin tunteikas.

– Skotlanti antoi meille todella paljon painetta viimeisten 15-20 minuutin aikana. Oli mahtavaa, kuinka pystyimme kestämään viimeisen kymmenminuuttisen. Ja sitten se loppu, kuinka Amanda teki maalin viimeisellä minuutilla… Kuten yksi pelaajista sanoi, se oli mieletöntä.

– Mielestäni me ansaitsimme voittomme sen takia, kuinka hyvin puolustimme, ihan kuin kotipelissäkin Skotlantia vastaan. Annoimme kaikkemme joka tilanteessa. Jokainen pelaaja teki koko ajan töitä, Signeul kehui.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.