Amanda Rantasen tekemä ”vuoden maali” sai somen sekaisin: ”Olen katsonut sen noin 472 kertaa”

© Kuva: Getty Images

Helmarit haki tiistaina elintärkeän 1-0-voiton Skotlannista ja otti ison harppauksen kohti kesän 2022 EM-lopputurnausta. Ottelu ratkesi dramaattisesti lisäajan lisäajalla, juuri vaihdosta tulleen maajoukkuedebytantti Amanda Rantasen naamallaan tekemään maaliin. Joukkueella oli luonnollisesti hymy todella herkässä.

Upea voitto ja ikimuistoinen loppuratkaisu saivat myös lukuisat jalkapalloa seuraavat kuuluisuudet innostumaan hehkutuksiin sosiaalisessa mediassa. Muun muassa muusikko ja TV-persoona Tommy Lindgren reagoi nopeasti ja räiskyvästi, caps-lock tukevasti pohjassa.

– Näin ne ratkotaan! Ajassa 90+5 seinäsyötöllä oman naaman kautta verkkoon, Lindgren kirjoitti.

Myös lukuisat poliitikot riemastuivat Helmarien ja Rantasen onnistumisista suuresti. Tuntojaan avasivat muun muassa entiset ministerit Paavo Arhinmäki ja Ville Niinistö, sekä nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Huikeaa!!!! Mahtavaa!!!! Ihanaa!!! Sydämen tykytyksiä ja pelkoa. Ja sitten lisäajan lisäajalla. Debyyttimaaottelussaan. Amanda Rantanen. Oltuaan korkeintaan minuutin sisällä. Syystäkin tuli monella onnenkyyneleet, Arhinmäki kirjoitti ja jatkoi maalin merkityksestä vielä toisessa twiitissä näin:

– Aina toivotaan, että uudet sukupolvet eivät kanna edellisten sukupolvien painolastia mukanaan. Siinä vaiheessa kun maajoukkue tekee huipputärkeässä ottelussa voittomaalin lisäajan lisäajalla NAAMALLA, oltuaan aika lailla paineessa, voidaan kai puhua jonkin painolastin pudonneen.

Maalin myöhäistä syntyhetkeä ja sen tekotapaa ihastelivat myös toimittaja Jari Korkki, Tiina Pirilä ja oululainen Sofia Husso. Husso kiinnitti ansaitusti huomiota myös Emmi Alasen loistavaan syöttöön, joka on jäänyt vähän Rantasen viimeistelyn varjoon.

– Nyt maalia muutaman kerran kelanneena: naamalle voi nauraa, mutta katsokaa se syöttö. Silkkaa seksiä, Husso kirjoitti.

Kirjailija Jari Tervo, jolla on Twitterissä yli 61 400 seuraajaa, on tarjonnut SuomiFutiksellekin monta otsikkoa reippaan myönteisellä hehkutuksellaan ja terävillä havainnoillaan. Tällä kertaa Tervo kuitenkin sananmukaisesti nukkui onnensa ohi.

Veikkausliigan Interin kokenut kapteeni Timo Furuholm sen sijaan pelin katsoi, ja on nauttinut Rantasen maalista kenties ”jopa enemmän, kuin laki sallii”. Veikkausliigassa 78 maalia tehnyt Furuholm on tottunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tietää varmasti, mistä puhuu:

– Olen nyt katsonut Amanda Rantasen maalin noin 472 kertaa. Kaikki nyanssit kun laskee yhteen, niin kyseessä kyllä harvinaisen eeppinen osuma. Kaunista.

LUE MYÖS: Helmarien mahtava voittomaali tyrmättiin brittimediassa ”naurettavaksi” – ”Rantasella ei ole aavistustakaan, että hän teki maalin”

LUE MYÖS: Helmarit varmisti EM-jatkokarsintapaikan huikealla tavalla – debytantti Rantanen ratkaisi viimeisestä tilanteesta

LUE MYÖS: A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen Helmareille voiton tuoneesta ikimuistoisesta naamamaalistaan: ”Mulla ei ole mitään hajua, mitä sitten tapahtui”

LUE MYÖS: Helmarien valmentaja Anna Signeul lähes mykistyi Skotlannin trillerin lopusta: ”Se oli mieletöntä”

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!