Helmarit haki tiistaina elintärkeän 1-0-voiton Skotlannista ja otti ison harppauksen kohti kesän 2022 EM-lopputurnausta. Ottelu ratkesi dramaattisesti lisäajan lisäajalla, juuri vaihdosta tulleen maajoukkuedebytantti Amanda Rantasen naamallaan tekemään maaliin. Joukkueella oli luonnollisesti hymy todella herkässä.

Paula Myllyoja

@paulamyllyoja
Mikä mieletön matsi, voitto ja joukkue @HelmaritFI 💙🤍 tämä päivä jää aikakirjoihin 😍🙌🏼⚽️
#PERKELE #helmarit #weuro #oisuomion

Upea voitto ja ikimuistoinen loppuratkaisu saivat myös lukuisat jalkapalloa seuraavat kuuluisuudet innostumaan hehkutuksiin sosiaalisessa mediassa. Muun muassa muusikko ja TV-persoona Tommy Lindgren reagoi nopeasti ja räiskyvästi, caps-lock tukevasti pohjassa.

– Näin ne ratkotaan! Ajassa 90+5 seinäsyötöllä oman naaman kautta verkkoon, Lindgren kirjoitti.

Tommy Lindgren

@fathermetro
NÄIN NE RATKOTAAN! AJASSA 90+5 SEINÄSYÖTÖLLÄ OMAN NAAMAN KAUTTA VERKKOON! #Helmarit

Myös lukuisat poliitikot riemastuivat Helmarien ja Rantasen onnistumisista suuresti. Tuntojaan avasivat muun muassa entiset ministerit Paavo Arhinmäki ja Ville Niinistö, sekä nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Huikeaa!!!! Mahtavaa!!!! Ihanaa!!! Sydämen tykytyksiä ja pelkoa. Ja sitten lisäajan lisäajalla. Debyyttimaaottelussaan. Amanda Rantanen. Oltuaan korkeintaan minuutin sisällä. Syystäkin tuli monella onnenkyyneleet, Arhinmäki kirjoitti ja jatkoi maalin merkityksestä vielä toisessa twiitissä näin:

– Aina toivotaan, että uudet sukupolvet eivät kanna edellisten sukupolvien painolastia mukanaan. Siinä vaiheessa kun maajoukkue tekee huipputärkeässä ottelussa voittomaalin lisäajan lisäajalla NAAMALLA, oltuaan aika lailla paineessa, voidaan kai puhua jonkin painolastin pudonneen.

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Huikeaa!!!! Mahtavaa!!!! Ihanaa!!!

Sydämen tykytyksiä ja pelkoa.

Ja sitten lisäajan lisäajalla.

Debyyttimaaottelussaan.

Amanda Rantanen.

Oltuaan korkeintaan minuutin sisällä.

Syystäkin tuli monella onnenkyyneleet.

#Helmarit

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Aina toivotaan, että uudet sukupolvet eivät kanna edellisten sukupolvien painolastia mukanaan.

Siinä vaiheessa kun maajoukkue tekee huipputärkeässä ottelussa voittomaalin lisäajan lisäajalla NAAMALLA, oltuaan aika lailla paineessa, voidaan kai puhua jonkun painolastin pudonneen.

Ville Niinistö

@VilleNiinisto
#Helmarit näyttää miten pelejä voitetaan! Kun tahto on tarpeeksi kova niin voittomaali tehdään vaikka lisäajalla omalla naamalla pallo maaliin ohjaamalla. Maajoukkuedebyytissä.

@akiriihilahti:kaan edes ei sentään tähän pystynyt. Kisapaikka omissa käsissä #euro2022 #SCOFIN.

Anna-Maja Henriksson

@anna_maja
Waau! Amanda Rantanen @HelmaritFI ja Suomi voittaa 1-0.
Vilken avslutning på Skottland-Finland matchen. Jösses! Grattis hela laget #helmarit #skofin

Maalin myöhäistä syntyhetkeä ja sen tekotapaa ihastelivat myös toimittaja Jari Korkki, Tiina Pirilä ja oululainen Sofia Husso. Husso kiinnitti ansaitusti huomiota myös Emmi Alasen loistavaan syöttöön, joka on jäänyt vähän Rantasen viimeistelyn varjoon.

– Nyt maalia muutaman kerran kelanneena: naamalle voi nauraa, mutta katsokaa se syöttö. Silkkaa seksiä, Husso kirjoitti.

Jari Korkki

@JKorkki
On jotenkin nykysuomalaista, että Amanda Rantanen pääsee maajoukkuedebyytissään kymmenen sekuntia ennen loppua yksin läpi ja kaataa Skotlannin 1-0. Kumpikin joukkue itkee🤣#SCOFIN #Euro2022 #Helmarit ⚽️#SuomiOnUusiRuotsi

Tiina Pirilä

@Tiina_P
Vuoden maali - Amanda Rantanen!!! Joku 30 sekkaa kentällä ja kolmannella kosketuksella NAAMAMAALI! Mitä mä just näin? 😄 #Helmarit #SCOFIN #naamamaalihommat

Sofia Husso

@Sohovi
Nyt maalia muutaman kerran kelanneena: naamalle voi nauraa, mut katsokaa se syöttö. Silkkaa seksiä. #helmarit

Kirjailija Jari Tervo, jolla on Twitterissä yli 61 400 seuraajaa, on tarjonnut SuomiFutiksellekin monta otsikkoa reippaan myönteisellä hehkutuksellaan ja terävillä havainnoillaan. Tällä kertaa Tervo kuitenkin sananmukaisesti nukkui onnensa ohi.

Veikkausliigan Interin kokenut kapteeni Timo Furuholm sen sijaan pelin katsoi, ja on nauttinut Rantasen maalista kenties ”jopa enemmän, kuin laki sallii”. Veikkausliigassa 78 maalia tehnyt Furuholm on tottunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tietää varmasti, mistä puhuu:

– Olen nyt katsonut Amanda Rantasen maalin noin 472 kertaa. Kaikki nyanssit kun laskee yhteen, niin kyseessä kyllä harvinaisen eeppinen osuma. Kaunista.

Jari Tervo

@JariTervo1
Suomi voitti Skotlannin Amanda Rantasen sensaatiomaisella naamamaalilla ottelun viime sekunneilla. Ja minä menin nukkumaan 67. minuutilla.

##SCOFIN #Helmarit

Helmarit

@HelmaritFI
MIKÄ LOPPU! 🙌

Juuri kentälle tullut A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen karkaa läpiajoon ja viimeistelee voittomaalin lisäajalla!

OI SUOMI ON! 🇫🇮 #Helmarit #SCOFIN

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Olen nyt katsonut Amanda Rantasen maalin noin 472 kertaa. Kaikki nyanssit kun laskee yhteen, niin kyseessä kyllä harvinaisen eeppinen osuma. Kaunista. #helmarit

LUE MYÖS: Helmarien mahtava voittomaali tyrmättiin brittimediassa ”naurettavaksi” – ”Rantasella ei ole aavistustakaan, että hän teki maalin”

LUE MYÖS: Helmarit varmisti EM-jatkokarsintapaikan huikealla tavalla – debytantti Rantanen ratkaisi viimeisestä tilanteesta

LUE MYÖS: A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen Helmareille voiton tuoneesta ikimuistoisesta naamamaalistaan: ”Mulla ei ole mitään hajua, mitä sitten tapahtui”

LUE MYÖS: Helmarien valmentaja Anna Signeul lähes mykistyi Skotlannin trillerin lopusta: ”Se oli mieletöntä”