Lukas Hradecky kertoi podcastissa loukkaantumisestaan – kuntoutus syö miestä: ”Mä en saa ees bissee!”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat sai tämän viikon alussa huonoja uutisia, kun Bayer Leverkusen kertoi, että maalivahti Lukas Hradeckyn odotetaan palaavan tositoimiin vasta ensi kuun maajoukkuetauon jälkeen.

Hradecky, 31, loukkasi oikean akillesjänteensä toissa viikolla sarjapelissä Mainzia vastaan ja jätti ottelun kesken tauolla.

Suomen maajoukkueen kannalta loukkaantuminen tuli ikävään väliin, sillä Huuhkajat aloittaa MM-karsintansa juuri maaliskuun lopussa peleillä Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Edellisissä EM-karsinnoissa Hradecky pelasi yhtä vaille kaikki ottelut, kun miesten maajoukkue eteni historiallisesti ensimmäistä kertaa arvokisoihin.

Hradecky sanoi Suplan Bundes-Luke -podcastissa, että tarkkaa paluupäivää on vaikea määritellä, koska kyseisen vamman kuntouttaminen vaatii kärsivällisyyttä. Ensi kesän kisoista ei tarvitse kuitenkaan olla loukkaantumisen takia huolissaan.

– Nyt on kohta kaks viikkoa täynnä, et kyl tossa muutama viikko vielä menee. Hankala sanoa tarkkaa paluuaikaa, mutta pääasia on, että kisoihin mennessä ollaan ainakin kunnossa. Sehän täs on koko ideana, ettei paluuta tehdä liian aikaisin.

Joulukuun alussa uutisoimme CIES:n tutkimuksen pohjalta, että Hradecky oli viime vuonna yksi maailman eniten pelanneista ammattilaisjalkapalloilijoista. Pelien sivusta seuraaminen ei siis ole turkulaistorjujalle tuttua, eikä hänen mukaansa myöskään helppoa.

– Vaikeeseen, hankalaan paikkaan [tuli loukkaantuminen], kun seurajoukkueella ei kulje (kolme voittoa tänä vuonna) ja haluais tietenkin auttaa. Meikäläinen on kaikis paikoissa, missä en halua olla, paitsi siellä maalissa, minne mä kuulun. Mua ei välttämättä oo tehty punttisalille ja kuntouttaa, et saatana… Tää on ku triplarankkari, et kolme kertaa yhtä kovaa pitää tehdä töitä.

Puitteista pelikuntoon palaaminen ei jää kiinni. Leverkusenissa on tarjolla vaikka ja mitä.

– Kaikkea näitä. Spinningiä korkeassa ilmanalassa, kaikennäkösiä kevätjuhlaliikkeitä, terapiahoitoo, kylmähoitoo… Mitä niitä nyt meillä kaikilla on. Kyl täällä pidetään pelaajasta ja tämmösestä tyhmästä maalivahdistakin huolta, et kyl täällä hemmetin turvallinen olo on. Ei ihme, että täältä yleensä palataan jopa ennen aikatauluja kentälle.

Hradecky myönsi, että kuntoutusprosessi antaa hänelle aikaa hengähtää hetkeksi, mutta vain henkisesti.

– Fyysisesti mä oon enemmän rikki kuin normaalissa arjessani. Treenikeskuksest himaan, aina pitää vetää päikkärit, ja mä oon ihan loppu koko ajan. Mä en saa ees bissee! Ne kielsi mult… No ei ne nyt kieltäny bissee, mutta se ei välttämättä tässä toipumisprosessissa oo se ideallisin palautusjuoma.

Bundesliigan ottelut näkyvät V Sportin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.