Manchester Unitedin uusi hankinta, laitahyökkääjä Amad Diallo on saanut 48 000 euron sakon Italiassa tultuaan synnyinmaastaan Norsunluurannikolta Eurooppaan väärennettyjen paperien avulla.

Italian jalkapalloliitto FIGC antoi samasta rikkomuksesta yhtä suuren sakon myös Diallon veljelle Hamed Traorèlle, joka pelaa Serie A:n Sassuolossa. Veljekset välttivät pelikiellon hyväksymällä sakot. Myös Diallo käytti aiemmin sukunimenään Traorèa, mutta luopui siitä virallisesti viime kesänä 18-vuotissyntymäpäivänään.

FIGC:n tiedotteen mukaan Diallo ja Traorè käyttivät väärennettyjä papereita, joiden avulla he pystyivät muuttamaan tekaistujen vanhempiensa luokse Italiaan.

Tutkinnassa selvitettiin väitteitä, joiden mukaan viisi aikuista salakuljetti Diallon ja Traorèn Italiaan kuusi vuotta sitten perheviisumilla. Aikuisten joukossa oli kaksi henkilöä, jotka väittivät valheellisesti olevansa poikien vanhemmat.

Väärennettyjä asiakirjoja käytettiin, kun Diallo siirtyi vuonna 2015 junioriseura Boca Barcoon ja kolme vuotta myöhemmin Atalantaan.

Veljekset olivat rikkomusten tapahtumahetkellä alle 18-vuotiaita, joten heitä ei voitu syyttää, mutta FIGC antoi heille oman rangaistuksensa.

Diallo ehti esiintyä Atalantan ykkösjoukkueessa vain muutaman kerran ennen kuin Manchester United hankki hänet runsaalla 20 miljoonalla eurolla. Hän ei ole vielä debytoinut Unitedin edustusjoukkueessa, mutta hän pääsi tiistaina ykkösmiehistön vaihtopenkille esitettyään lupaavia otteita alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Siirto Atalantasta Unitediin sovittiin jo viime syksynä, mutta Diallo pystyi liittymään Unitediin vasta tammikuussa saatuaan ensin Italian passin, sekä viisumin ja työluvan Isoon-Britanniaan.

Lähde: Daily Mail