Saksan ylimpiä jalkapallosarjoja hallinnoivan DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert on nostanut esille syvän huolen koronakriisin jalkapallomaailmalle aiheuttavista talousvaurioista. Seifert esitti ratkaisuksi palkkakattoa eurooppalaisessa jalkapalloilussa.

– Se on kova pähkinä purtavaksi. Olisi kuitenkin järkevää harkita sitä (palkkakattoa). Koko eurooppalainen jalkapallo tulee olemaan tämän kriisin jälkeen taloudellisesti massiivisesti kärsinyt, Seifert huomautti etälehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Palkkakatto on urheilupiireissä tuttu etenkin Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista, myös jalkapallosarja MLS mukaan lukien. Seifertin mielestä se soveltuisi myös Eurooppaan.

– Meidän pitäisi löytää alan suurimpaan menoerään sellainen ratkaisu, joka olisi mahdollista eurooppalaisen lainsäädännön puitteissa. Minä uskon, että jalkapalloilijat tienaisivat edelleen varsin hyvin myös palkkakaton kanssa.

Seifert jyrähti samalla painokkaasti myös kansainvälisen seurajalkapallon suuria suunnitelmia vastaan. Hän ei pidä pohdintoja uusista kilpailuista järkevinä.

[readmore from=Koronavirus]

– Kun kuulen ja näen, millaisista summista suunnitellun Superliigan kohdalla puhutaan tai ei puhuta – ei minulla suoraan sanottuna ole sellaista tunnetta, että jalkapallon suurmaat Espanja ja Italia ovat täysin ymmärtäneet, mitä suunnitelma tarkoittaa.

Seifertin mielestä Bundesliigan suurimmat seurat Bayern München ja Borussia Dortmund ovat ilmaisseet selkeästi lojaaliutensa Bundesliigaa kohtaan Superliiga-suunnitelmien sijaan.

– Tällaista ilmoitusta joudutaan vielä etsimään muissa maissa, Seifert totesi.

Lähde: Transfermarkt