Kuopion Palloseuran tähtipelaaja Nana Boateng kiinnostaa ulkomailla. Boateng oli Savon Sanomien mukaan lähellä siirtyä Romaniaan isolla siirtokorvauksella, mutta siirto kariutui viime hetkillä.

Boateng pelasi viime kaudella KuPS:n keskikentän pohjalla upean kauden, ja hänet valittiin kauden päätteeksi Veikkausliigan tähdistöön. Savon Sanomien mukaan romanialainen CFR Cluj oli halukas ostamaan Boatengin Kuopiosta, mutta siirto kariutui viime hetkillä viisumiongelmiin.

Cluj kohtasi viime kesänä KuPS:n Eurooppa-liigan karsintojen pudotuspelivaiheessa, josta se eteni aina lohkovaiheeseen asti. Boateng pelasi Cluj’a vastaan täydet minuutit tehden vaikutuksen romanialaisseuraan.

Savon Sanomien mukaan KuPS olisi tienannut siirrosta lähes miljoona euroa, mikä olisi ollut KuPS:n seurahistorian suurin pelaajamyynti. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan siirtosumma olisi ollut huomattavasti pienempi, mutta kuitenkin merkittävä.

Näin ollen Boateng jatkaa Kuopiossa ainakin toistaiseksi. Boatengin sopimus KuPS:n kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Lisäksi Savon Sanomat tietää kertoa, että KuPS on tehnyt uuden hyökkääjähankinnan. Kuopioon siirtyy 24-vuotias venäläishyökkääjä Aleksei Gasilin, joka teki KuPS:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Sopimukseen kuuluu koeaika. Gasilin pelasi aiemmin Venäjän 1. divisioonaa Volgar-nimisessä joukkueessa.

Lue Savon Sanomien juttu aiheesta tästä.