Kuten maanantaiaamuna ennakoimme, jatkuu 36-vuotiaan suomalaismaalivahdin Niki Mäenpään pelaajaura Italian Serie B:ssä. Mäenpään uusi seura on nousutaistelussa mukana oleva Venezia FC, jonka riveihin siirtyi tammikuussa toinenkin suomalaispelaaja, Ilves-kasvatti Lauri Ala-Myllymäki.

Mäenpään sopimus on loppukauden mittainen, mutta siihen sisältyy myös optio vuoden jatkosta. Kaiken mennessä täydellisesti nappiin suomalaiskonkari pääsee siis ensi kaudella vielä uransa loppupuolella Serie A -kuvioihin.

Venezia FC

@VeneziaFC_IT
UFFICIALE: Niki Mäenpää in arancioneroverde.

Venezia FC comunica che in data odierna il portiere finlandese classe 1985 Niki Mäenpää ha sottoscritto un contratto con il club arancioneroverde fino al 30/06/2021.

bit.ly/vfc-maenpaa

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢

Venezian seuraava ottelu on lauantaina pelattava kotipeli häntäpään Entellaa vastaan. Vielä ei ole tiedossa, saako Mäenpää jo tuolloin pelivuoron.

Venezian selkeä ykkösvahti on ollut viimeisten 1,5 kauden ajan 25-vuotias Luca Lezzerini, mutta hän on loppukauden sivussa polven ristiside- ja kierukkavamman vuoksi. Viimeisissä kolmessa ottelussa torjuntahommiin on päässyt 39-vuotias kakkosvahti Alberto Pomini.