Jalkapallon MM-karsinnoissa nähtiin tiistaina järjettömät murskajaiset, kun Japani teurasti Mongolian peräti maalein 14-0!

Aasian MM-karsintalohkoaan täysin ylivoimaisesti johtava Japani löi ottelun pakettiin jo avausjakson aikana tehden viisi maalia.

Liverpoolin sopimuspelaajiin lukeutuva Takumi Minamino viimeisteli Japanin avausmaalin 13. peliminuutilla, ja vielä ennen puoliaikaa Yuya Osako, Daichi Kamada sekä Hidemasa Morita onnistuivat maalinteossa. Japanin viides maali kirjattiin mongolialaispuolustaja Khash-Erdene Tuyan omaksi maaliksi.

Toisella puoliajalla Japani ei säästellyt, vaan laukoi maaleja kuin liukuhihnalta.

Osako laukoi illan toisella osumallaan Japanin kuuden maalin karkumatkalle 55. peliminuutilla. Seitsemäs maali syntyi Sho Inagakin toimesta 68. peliminuutilla.

Ottelun viimeiset 20 minuuttia oli melkoista teurastusta, jonka aikana Japani tuplasi johtolukemansa.

Junya Ito sekä Kyogo Furuhashi osuivat kahdesti, Takuma Asano, Osako ja Inagaki kertaalleen, ja ottelun loppulukemat kirjattiin järjettömin 14-0-lukemin.

Japani on nyt voittanut kaikki viisi MM-karsintaotteluaan maalieron näyttäessä lukemaa 27-0. Kisapaikan varmistaakseen Japanin täytyy kerätä kolmella jäljellä olevasta ottelustaan yksi piste.

OptaJiro

@OptaJiro
14 - Japan's 14-0 victory over Mongolia is their second-biggest win in history, only behind a 15-0 win over the Philippines in 1967. Historical.

Artikkelia muokattu 30.3.2021 kello 16:29 – Poistettu virheellinen tieto pelipaikasta.