Cristiano Ronaldo vastasi alkuviikosta esitettyyn kritiikkiin sekä koko loppuviikon ajan velloneisiin siirtohuhuihin siten, miten parhaiten osaa. Juventuksen portugalilaistähti teki vain 32 minuutissa hattutempun Cagliarin verkkoon – ja vieläpä niin sanottuun ”täydelliseen tapaan”, eli yhden päällä, yhden oikealla jalalla (rankkarista) ja yhden vasemmalla.

Pelin jälkeen 36-vuotias Cristiano Ronaldo julkaisi pitkän Instagram-viestin, jossa hän osoitti kunniaa legendaariselle Pelélle, jota pidetään yhtenä maailman kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Syy viestiin oli siinä, että Juventus-hyökkääjä nousi nyt omienkin tulkintojensa mukaan maailman kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi.

– Viime viikot täyttyivät uutisista ja tilastoista, joiden mukaan minä olisin jalkapallohistorian paras maalintekijä, ohitettuani Pelén 757 virallista maalia. Vaikka olinkin siitä huomiosta kiitollinen, nyt minun on aika selittää, miksen tunnustanut sitä ennätystä ennen tätä hetkeä, Cristiano Ronaldon viesti alkoi.

– Ikuinen ja ehdoton ihailuni herra Edson Arantes do Nascimientoa (Pelén oikea nimi) ja kunnioitukseni 1900-luvun puolivälin jalkapalloa kohtaan sai minut laskemaan hänen maalimääräkseen 767 maalia. Mukaan on laskettu virallisiksi maaleiksi hänen tekemänsä yhdeksän maalia Sâo Paulon osavaltiojoukkueessa sekä yksi maali Brasilian armeijan joukkueessa.

– Maailma on sittemmin muuttunut, ja niin on jalkapallokin. Se ei silti tarkoita, että voisimme pyyhkiä pois historiaa omien intressiemme mukaan.

Nyt Cristiano Ronaldon oli aika avautua, sillä hattutemppu vei hänet omastakin mielestään Pelén edelle maalitilastossa. Viesti onkin saanut suurta huomiota, sillä siitä on tykätty 13 tunnin aikana lähes 4,8 miljoonaa kertaa.

– Tänään, tehtyäni ammattilaisurani 770. maalin, osoitan ensimmäiset sanani suoraan Pelélle. Maailmassa ei ole yhtään pelaajaa, joka ei olisi kasvannut kuunnellen tarinoita hänen peleistään, maaleistaan ja saavutuksistaan, enkä minäkään ole poikkeus.

– Siksi olen täynnä iloa ja ylpeyttä, kun tunnustan maalini nostaneen minut maailman maalintekijälistan kärkeen. Ohitin Pelén ennätyksen. En olisi ikinä osannut haaveilla siitä, kun vartuin lapsena Madeiralla.

Cristiano Ronaldo kiittelee seuraavaksi pelikavereitaan, vastustajiaan, jalkapallofaneja kaikkialla maailmassa sekä ystäviään ja läheisiä ystäviään.

– Uskokaa minua, että en olisi pystynyt siihen ilman teitä.

– Nyt en malta odottaa seuraavia otteluita ja haasteita! Seuraavia ennätyksiä ja palkintoja! Uskokaa minua, että tämä tarina on vielä kaukana päättymisestä. Tulevaisuus alkaa huomisesta, ja minulla on vielä paljon voitettavaa Juventuksessa ja Portugalissa!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Pelé julkaisi oman viestinsä Cristiano Ronaldolle miltei heti perään. Siinä hän osoitti oman kunnioituksensa seuraajalleen sekä portugaliksi että englanniksi. Myös Pelén viesti on noteerattu laajasti, sillä siinä on tämän jutun kirjoitushetkellä kello 11 tykkäyksiä lähes 900 000.

– Cristiano, elämä on yksityislento. Jokainen tekee oman matkansa. Ja sinun matkasi on todella kaunis!

– Ihailen sinua suuresti ja rakastan katsoa pelaamistasi. Se ei ole salaisuus kenellekään. Onnittelut siitä, että rikoit virallisten otteluiden maaliennätykseni.

– Harmittelen vain sitä, etten voi halata sinua tänään. Jätän sinulle kuitenkin tämän valokuvan kunniaksesi, symbolina vuosia jatkuneesta ystävyydestämme, Pelé kirjoitti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

Täysin yksimielistä kantaa siitä ei ole, onko Cristiano Ronaldo jo nyt maailman kaikkien aikojen paras maalintekijä. Josef Bicanin lasketaan joissain lähteissä tehneen yli 800 maalia, joten hänen ohittamiseensa portugalilainen tarvitsee vielä lisää osumia. Bicanin maalimäärät vaihtelevat eri lähteissä, sillä jotkut lähteet laskevat hänen tehneen virallisissa otteluissa 759, jotkut 805 ja jotkut 821 maalia.

Yksiselitteinen ei ole Pelénkään maalilukema, sillä hänen seurajoukkueensa Santos julkaisi joulukuussa tiedotteen, jonka mukaan Lionel Messi ei voi olla eniten maaleja yhden seurassa tehnyt pelaaja. Santosin mukaan Pelén todellinen maalimäärä on paljon uskottua suurempi. Kuten huomataan, kovin helppoa eri aikakausien vertailu ei ole.